Sunne og skjønne oppskrifter

Indisk chutney på eple

Indisk chutney på eple og chili i skål på bord

Chutney er et krydret, hot syltetøy, kan man si. I indisk matlaging er det viktig å få alle smakene på plass i ett og samme måltid. En chutney tar vare på både søtt, syrlig og hot. Nam!

Epler i chutneyen? Kanskje ikke så vanlig som mango og lime, men veldig godt. Jeg pleier å lage det på skikkelig syrlige, grønne Granny Smith-epler. Både på grunn av den friske smaken, men også fordi de ikke koker i filler. For en chutney skal koke en stund. En god stund, faktisk.

Det er selvsagt opp til deg hvor hot du lager chutneyen. Det er lov å smake seg fram 🙂

Denne chutneyen er perfekt følge til min bakte indiske blomkål med pistasjraita til.

Legg gjerne igjen en kommentar, om du har servert hele det indiske måltidet!

Eplechutney

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4
Prep Time: 15 min Cooking Time: 30 min Total Time: 45 min

Hot, søt og syrlig - og nydelig til all slags indisk mat!

Ingredients

  • 3 store granny smith-epler, skrelt, renset, tynne skiver
  • 1/2-1 rød chili, finhakket
  • 1 ss kokosfett
  • 1/3 ts malt nellik
  • ½ ts malt anis
  • Litt kanel
  • 1/2 ts malt fennikel
  • 1/2 ts gurkemeie
  • 1/2 ts malt spisskummen
  • Salt
  • 1/2 dl vann
  • 1 ss brunt sukker
  • 3 ts sitronsaft

Instructions

1

Varm kokosfett i en gryte, ha i chili, krydder og litt salt, fres på middels varme i 30 sekunder.

2

Ha i epleskivene og stek videre i 4 minutter.

3

Ha i vannet, legg på lokk og la koke på svak varme til eplene er møre.

4

Ha i sukker og sitronsaft og kok til det tykner, avkjøl før servering.

Notes

Prøv deg frem med mengde chili og krydder. Ikke alle er like glade i det veldig hotte (selv om jeg tipper at den jevne inder ville tenkt at denne oppskriften manglet chili...!)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply