Chutney er et krydret, hot syltetøy, kan man si. I indisk matlaging er det viktig å få alle smakene på plass i ett og samme måltid. En chutney tar vare på både søtt, syrlig og hot. Nam!
Epler i chutneyen? Kanskje ikke så vanlig som mango og lime, men veldig godt. Jeg pleier å lage det på skikkelig syrlige, grønne Granny Smith-epler. Både på grunn av den friske smaken, men også fordi de ikke koker i filler. For en chutney skal koke en stund. En god stund, faktisk.
Det er selvsagt opp til deg hvor hot du lager chutneyen. Det er lov å smake seg fram 🙂
Denne chutneyen er perfekt følge til min bakte indiske blomkål med pistasjraita til.
Legg gjerne igjen en kommentar, om du har servert hele det indiske måltidet! Hot, søt og syrlig - og nydelig til all slags indisk mat! Varm kokosfett i en gryte, ha i chili, krydder og litt salt, fres på middels varme i 30 sekunder. Ha i epleskivene og stek videre i 4 minutter. Ha i vannet, legg på lokk og la koke på svak varme til eplene er møre. Ha i sukker og sitronsaft og kok til det tykner, avkjøl før servering. Prøv deg frem med mengde chili og krydder. Ikke alle er like glade i det veldig hotte (selv om jeg tipper at den jevne inder ville tenkt at denne oppskriften manglet chili...!)
Eplechutney
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments