Yoga og helse

Indre smil – taoistisk meditasjon

Finn frem ditt indre smil! En av de mest kjente av taoistiske neidan (indre alkymi) praksisene er det «indre smilet» der vi smiler innover til hver av kroppens indre organer, aktiverer energien av kjærlig vennlighet i oss og vekker de fem elementene. Dette er enkelt å gjøre, prøv selv!

I gamle dagers Kina visste taoistene om den helbredende kraften som ligger i et smil. De visste hvordan øynene overfører denne energetiske kraften utover til andre. De visste også, enda viktigere, hvordan smilets energi, når vi vender den innover, kan hjelpe oss med å helbrede oss selv.

Indre smil-meditasjonen anses av noen lærere for å være den grunnleggende meditasjonen i taoismen. Teknikken hjelper oss å holde oss jordet i øyeblikket og gir en flom av positiv helbredende energi. De kraftfulle psykologiske og fysiologiske effektene av denne praksisen forbedrer fysisk og mental helse, og vekker medfølelse.

Indre smil-meditasjon bringer helbredende oppmerksomhet til alle de indre organene i kroppen og bringer dem sammen til en helhet.

Smil og anti-stresshormoner

Forskning tyder på at smil reduserer stresshormonene adrenalin, noradrenalin og kortisol.

Kortisol er et hormon som kroppen din naturlig produserer for å aktivere din «kamp eller flukt»-respons i stressende situasjoner. Selv om det spiller en avgjørende funksjon i det innebygde alarmsystemet i akutte situasjoner, kan kronisk høye kortisolnivåer føre til rask vektøkning, høyt blodtrykk og muskelsvakhet. Heldigvis senker smil kortisolnivåene naturlig og hjelper deg til å:

  • Senke blodtrykket.
  • Øke utholdenheten din.
  • Redusere smerte og stress.
  • Slappe av i muskler.
  • Stabilisere humøret.
  • Styrke immunforsvaret.

(Og PS – forskning viser at å rynke brynene og geipe, virker motsatt.)

Ifølge tradisjonell kinesisk medisin, er høye kortisolnivåer med på å tappe livskraften vår (qi). Ved å smile, sparer vi på livskraften.

Smil til deg selv – slik gjør du

Når du smiler til deg selv, blir du din egen beste venn. Å få kontakt med denne indre vennen hjelper deg til å føle deg jordet, definert og stabil uansett hva annet som skjer rundt deg. Å finne harmoni i deg selv avler tilfredshet.

Prøv Indre smil-meditasjonen med meg her:

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply