Et glass kald jordbærmelk var noe av det beste jeg kunne få da jeg var liten. Mamma mikset en skje (eller to) med rosa pulver fra Nesquick sammen med kald helmelk, og jeg var i lykkeland.
Siden har jeg innsett at pulveret nok forsvant fra butikkhyllene av en god grunn. Eller flere. For det rosa, magiske pulveret fra 1970-tallet var fullt av flere ikke-så-bra ting: Sukker, ett eller flere (kanskje farlige) fargestoff og kunstig smak.
Faktisk minner ikke jordbærsmaken om ekte jordbær i det hele tatt.
Men jordbærmelk er jo så godt!
Derfor har jeg laget EKTE jordbærmelk, og dette smaker ikke av Nesquick. Tvert imot, det smaker av norsk sommer og den følelsen du har når du har spist jordbær med fløte, og det er litt fløte igjen i skålen. Nam!
Jordbær og melk blir jordbærmelk
Denne oppskriften benytter seg av bare fire ingredienser: Jordbær, brunt sukker, melk og litt fløte. De to siste ingrediensene kan være veganske – havremelk, mandelmelk og soyamelk er gode alternativer som ikke smaker så mye i seg selv. Vegansk fløte får du også enkelt tak i.
Men det viktigste er jordbærene. Velg friske, modne jordbær som dufter godt og smaker søtt. Da trenger du lite (eller kanskje ikke noe) brunt sukker.
Har du en pen flaske å oppbevare jordbærmelken i, er det jo supert. Men det går like bra med et stort glass også! «Ulempen» er kanskje at du må drikke opp jordbærmelken fortere…
Her er noen bilder:
Og her er oppskriften – nyt!
Naturlig jordbærmelk med smak av evig sommer! Skyll bærene og kutt dem i små biter. Ha dem i en bolle og rør inn sukkeret. Dekk til og sett kjølig en time. Ha bærene over på flaske, hell fløten over, og deretter melken. Nå er jordbærmelken ferdig! Nytes fersk, men holder noen dager i kjøleskap.Jordbærmelk
Ingredients
Instructions
No Comments