Sunn mat

Kreativ bruk av juicerester

Juicing skaper juicerester, det vet alle som har hivd seg på juicetrenden. Å lage deilige, næringsrike retter av juicerester er ikke bare bra for helsen vår, men det kan også bidra til å redusere matsvinn og være en miljøvennlig praksis. Ved å benytte deg av kraftig fargede grønnsaker og frukter, vil du ikke bare få et estetisk tiltalende måltid, men også et bredt spekter av næringsstoffer og smaksopplevelser.

Foryngende rødbeter

Etter å ha presset juice av skrelte rødbeter, kan du spare på de fiberrike restene og lage deg en sunn og mettende rødbetesalat. Bland restene med kokt quinoa, solsikkefrø, fetaost (gjerne vegansk type) og en frisk sitrusdressing. Denne fargerike retten er ikke bare full av næringsstoffer, men den vil også gi deg en eksplosjon av smaker som balanserer det søte og det salte.

Betakarotenrike gulrøtter

Har du laget gulrotjuice, kan du bruke restene til å lage saftige gulrotkaker. Bland de finmalte gulrotrestene med havregryn, hakkede hasselnøtter, kanel og litt honning eller lønnesirup. Form små, flate kaker og stek dem i ovnen på rundt 150 grader til de er sprø. Disse deilige gulrotkakene er rike på fiber og betakaroten, og de vil definitivt glede smaksløkene dine.

Vidunderlige grønne bladgrønnsaker

Grønn juice inneholder gjerne bladgrønnsaker som spinat, svartkål og grønnkål. Bruk fiberrike juicerester til å lage næringsrike grønne pannekaker. Bland bladgrønnsaksrestene med havremel, egg (eller vegansk eggerstatning), (plante)melk og krydder (jeg liker karri). Røren skal bli litt tykk. Stek pannekakene i litt olivenolje til de er gylne. Server dem med frisk avokado, lime og litt olivenolje. Disse pannekakene vil gi deg en boost av vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer.

Livlige sitrusfrukter

Etter å ha presset juicen ut av økologiske sitrusfrukter som appelsiner, grapefrukt eller sitroner, kan du bruke skallene til å lage en deilig sitrussirup. (NB – dette går bare med økologiske skall, de andre er giftige å spise). Kok sitrusskallene på lav varme i vann og sukker (ca. 50/50) til du får en tykk sirup. Sil av skallene. Bruk sirupen til å gi smak til te, yoghurt, smoothies eller til og med som en topping på iskrem. Vit at du reduserer matsvinnet samtidig som du nyter de forfriskende smakene av sitrusfruktene.

Juicing er en flott måte å få i seg næringsstoffer fra frukt og grønnsaker på. Men ved å være kreativ med restene, kan du utnytte alle næringsstoffene og samtidig redusere matsvinn. Ved å fokusere på fargede grønnsaker og frukter i oppskriftene dine, vil du oppleve en fest for både øynene og smaksløkene. Så neste gang du lager juice, ikke glem å utforske mulighetene med restene. Gjør det til en spennende og smakfull reise for deg selv og planeten vår!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply