Sunne og skjønne oppskrifter

Kakedeigkuler på en regnværsdag

Rå kakedeigkuler kuler av kakedeig på fat innendørs

ADVARSEL: Mine kakedeigkuler er ikke sunne i det hele tatt (kanskje bortsett fra om man sammenlikner dem med selvlysende godteri), men du, så gode de er. Jeg klarte simpelthen ikke å la være å lage dem. Og på oppfordring fra mine følgere på Instagram – her er oppskriften.

De som kjenner meg godt, vet at jeg ikke sier nei til å bake – så lenge jeg får kakedeigrestene. Selv da ungene var små, hadde jeg vondt for å dele deigen med dem 🙂 Jeg var ikke en slem mor, altså, vi delte, men det satt litt langt inne. Så nå som de er store og er herre over egne bakeboller og deigrester, kan jeg fråtse!

Kakedeigkuler i fryseren

Men innimellom er det godt å ikke skulle bake en hel kake, liksom, eller et fullt brett med cookies, bare for å få en skje deig. Så på en regnværsdag forleden kom jeg på tanken om å lage en skikkelig digg kakedeig som bare er til å spise. Rå, uten steking. Og det beste av alt – den kan med fordel fryses. Så har du en kakedeigkule å kose deg med, når trangen kommer over de(i)g!

Her er oppskriften – du kan variere i det uendelige med ulike typer strøssel og sjokolade, kanskje du vil ha hakkede nøtter i – eller kanskje du vil gjøre dem hakket sunnere og bytte noe av melet med fullkornsmel. Det burde jeg kanskje gjort, men den gang ei! En fullstendig skjønn oppskrift – helt uten et skinn av sunnhet. Nam!

Kakedeigkuler med strøssel og hvit sjokolade

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 4,33 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 16 stk
Prep Time: 10 min Total Time: 10 min

Strøsselet gir en knasende følelse når du tar en bit av disse søte, fyldige kakedeigkulene. En rå kakedeig må ha mye smak, så her er det godt med ekte vanilje og litt natron for å sette en spiss på kakedeigkulene. Jeg foreslår å dele deigen i 16 biter - det blir passe stort, syns jeg. Det får være grenser, liksom 🙂

Ingredients

  • 110 g myk plantemargarin (evt kokosolje)
  • 3/4 dl brunt sukker
  • 1 3/4 dl hvitt sukker
  • 1 hel spiseskje vaniljeekstrakt (evt 2 ss vaniljesukker)
  • 2,5 dl hvetemel (her kan du bytte inntil 50 % med fint sammalt mel og fortsatt ha deilige deigkuler!)
  • 1/4 ts salt
  • 1/4 ts natron
  • 3/4 dl hvit sjokolade, grovhakket
  • 3/4 dl kakestrøssel
  • ev. 1 ss melk om kakedeigen er for tørr

Instructions

1

Bland margarin, brunt sukker, hvitt sukker og vanilje i kjøkkenmaskin til det er mykt.

2

Bruk slikkepott og skrap ned fra veggene.

3

Tilsett mel, salt og natron og bland godt.

4

Ha i sjokolade og kakestrøssel og bland deigen godt. Om den ser for tørr ut, ha i litt melk. Om den ser for våt ut, ha i litt mer mel, en spiseskje til å begynne med.

5

Ha deigen over på benkeplaten og samle den, før du deler i 16 like store biter.

6

Trill kuler av deigen, og rull dem gjerne i litt mer strøssel for pynt.

7

Oppbevar kakedeigkulene i en tett boks med lokk i kjøleskapet., de holder i 4 uker (om du orker å vente...)

8

De kan også fryses i inntil 6 måneder.

Notes

Varier med å bytte 2 ss mel med 2 ss kakaopulver og velg sjokoladestrøssel og 70 % sjokoladebiter for å få trippel sjokolade kakedeigkuler!

Rå kakedeigkuler kuler av kakedeig på stoff innendørs

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Hanne
    28. november 2018 at 21:29

    Hvorfor må det være natron i de, når de ikke skal stekes?

    • Reply
      bakingyogi
      28. november 2018 at 21:40

      Det er på grunn av saltsmaken og den litt «brusende» fornemmelsen natronet gir, selv i en rå kakedeig.

      • Reply
        Hanne
        28. november 2018 at 21:56

        Aha, takk for svar. Skal teste oppskriften snart , gleder meg 😊

        • Reply
          bakingyogi
          29. november 2018 at 17:21

          Herlig! Lykke til, og nyyyyt!

    Leave a Reply