Kjøleskapsgrøt lar deg starte dagen raskt – og sunt! Med grøten klar i kjøleskapet, kan du spise godt selv om du har det travelt.
En kjøleskapsgrøt er noe av det enkleste du kan lage. Ha ingrediensene i en bolle eller et pent glass, rør om og sett kjølig til dagen etter. Da tykner grøten, og den er klar til å spises. Så enkelt – og så fullt av muligheter!
Ingrediensene
Basisen i kjøleskapsgrøten er havregryn og melk. Men du kan bytte ut havregryn med hirseflak, rugflak, hveteflak eller quinoa. Melken kan være kumelk, kokosmelk, mandelmelk, havremelk, surmelk, yoghurt, kefir…. hva du vil. Den kan også være eplejuice, for eksempel. Alt er lov!
Og om du liker det litt søtt, kan du søte med litt honning, agavesirup eller sukker. Ellers pleier frukten og bærene – enten friske eler tørkede – å gjøre ekstra sødme unødvendig.
Du kan legge til frø og nøtter for krønsj – jeg liker chiafrø for å få grøten tykkere, men solsikkefrø, hampfrø, gresskarkjerner, sesamfrø og linfrø er helt strålende å ha i.
Pynt på grøten
Vil du pynte kjøleskapsgrøten, kan du selvsagt gjøre det også – så mye eller lite du vil. Vi spiser med øynene også, så en pen tallerken grøt om morgenen får vekket selv den dorskeste appetitt. Og det vil du ha glede av helt frem til lunsj.
Her får du min beste kjøleskapsgrøt med sjokolade og nøtter. Håper den faller i smak!
En rask og smakfull start på dagen. Lages kvelden før! Bland havregryn, sjokolademelk, yoghurt, kakaopulver, nøtter og dadler godt. Dekk til og la stå i kjøleskapet i minst 8 timer, gjerne lenger. Pynt med skivet banan før servering. Grøten holder seg i inntil 5 dager, oppbevart tildekket og kjølig. Du kan lage mer enn en porsjon!Kjøleskapsgrøt med sjokolade og nøtter
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments