Yoga og helse

3 tips for å komme tilbake på yogamatten

Er det veldig lenge siden du var på yogamatten? Det skjer med nesten alle – at vi har et kortere eller lengre avbrudd. Men yogamatten din trenger ikke forbli sammenrullet. Her er de beste tipsene for å komme helskinnet ut av et gjensyn med yogapraksisen.

Det er mange grunner til at vi faller ut av vår faste yogarutine:

  • Vi blir travlere.
  • Timeplanene våre forandrer seg gjerne på høsten, og plutselig rekker vi ikke å komme oss til favorittklassen vår.
  • Yndlingslæreren vår flytter til et annet sted.
  • Et studio stenger (det skjer dessverre ofte for tiden…).
  • Vi blir skadet eller syke.
  • Og noen ganger føler vi at vi har truffet et platå der yoga ikke lenger er like inspirerende.
Er det da over for alltid? Nei!

Bare fordi du har tatt en pause, betyr ikke det at du ikke kan starte yogapraksisen på nytt. Men hvordan kommer du tilbake i flyten av vanlig praksis?

Her er mine beste tips for å finne inspirasjonen til å starte yogapraksisen igjen:

  1. Gi slipp på skyldfølelsen. Livet går i perioder, det svinger, innimellom er det andre prioriteringer som er viktigere enn yoga. Så ikke føl deg skyldig fordi du gled bort fra den regelmessige yogapraksisen. Du er hjertelig velkommen tilbake på yogamatten.
  2. Start med omhu. Om det er lenge siden du har vært på matten, må du ta hensyn til og gi omsorg til den kroppen du har i dag. Kanskje du må gjøre noen modifikasjoner på stillinger du føler du «egentlig burde kunne»? Kanskje du må ta noen pauser i Savasana eller Barnet? Det er HELT ok!
  3. Gjør det enkelt å starte på nytt. Finn frem utstyret ditt – matte, klosser, pledd, bolster, belte – og oppbevar det i et hjørne av rommet du pleier å praktisere. På den måten er det enkelt å få tid til 10 eller 20 minutter med yoga, når det åpner seg en mulighet.

Har du flere gode tips som kan hjelpe medsøstre tilbake på yogamatten? Jeg blir superglad for om du deler i kommentarfeltet!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply