Sunne og skjønne oppskrifter

Kvedegelé – en himmelsk oppfinnelse

Kvedegele rød gele på glass innendørs

Tre ingredienser er alt som skal til for å lage kvedegelé – og resultatet er fullstendig magisk. En vakker, rubinrød gelé med en parfymert, eksotisk smak.

I saken om kvedemarmelade kan du lese mer om hvorfor den gule kveden med det hvite fruktkjøttet lager en så dyp rød gelé. Kjøkkenmagi, eller kjøkkenkjemi? Siden jeg er en romantiker, velger jeg kjøkkenmagi-teorien.

Uansett – kveden er full av antocyaniner, de samme antioksidantene som gir blåbærene den blå (og sunne) fargen.

Når du lager kvedesyltetøy, og ikke minst gelé, benytter du ikke noe gelatin, agar agar, Certo, Jam eller syltesukker. Marmeladen og geleen tykner helt av seg selv, fordi kveden er spekket med pektin. Dette er et fiberstoff som tykner under oppvarming, og det er det samme du finner i de ulike syltesukrene/-produktene i butikken. Men i kveden er det tilstede helt naturlig.

Det betyr at du kan lage en fruktgelé med bare tre ingredienser: Kvedeavkok, sukker og sitronjuice.

Bruk kokevannet til kvedegelé

Jeg har sett flere oppskrifter på kvedegelé på nettet, der man koker og moser frukten, og så skviser ut så mye juice som mulig for å lage gelé. Tilbake sitter man med mye «kvedesøppel» som er for tørt til å brukes. Jeg har derfor gått for en mer ressursvennlig metode: Først koker jeg fruktbitene i vann. Så siler jeg av kokevannet (NB – dette skal bli til geleen!) og så lager jeg kvedemarmelade av fruktkjøttet. Dermed går ingen ting til spille.

[sp_recipe]

To hel kvede og halv kvede på benk innendørs frukt

 

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar