Sunne og skjønne oppskrifter

Lakriskuler av dadler

Lakriskuler av dadler på tallerken

Energikuler, daddelkuler, lakriskuler – kjært barn har mange navn! Disse kulene inneholder få ingredienser, men svært mye smak. Lakrispulveret forandrer energikulene til de lekreste konfektkuler. Og de er så enkle å lage selv.

Dadler er naturlig søte, og når du moser dem, kan du binde sammen andre ingredienser og lage akkurat de kulene du vil. Jeg har ofte havregryn, frø, nøtter og andre tørkede frukter i kulene, men akkurat disse er laget en gang jeg var skikkelig godtesugen og bare måtte ha «noe».

Daddelkuler er raske å lage, men det krever at du har en food processor med kniv. Jeg har undervist varianter av denne oppskriften til blivende skolekjøkkenlærere (altså – mat og helse-lærere), og det hender de har grepet til en blender. Resultatet er et grisete klin av seige dadler og klumper av de andre ingrediensene. Så det er bare food processoren som gjelder!

Lakriskuler

Lakrispulveret i disse kulene er 100 % naturlig – rett og slett pulverisert, tørket lakrisrot. Ikke noe ekstra farge eller smak, kun ren lakris. Når det er sagt, er jo ikke alt som er naturlig, 100 % bra for alle. Lakrisrot kan øke blodtrykket for dem som sliter med det, så ikke overdriv! Når du ruller daddelkuler i lakrispulver, kan du selv styre hvor mye du vil ha, for å finne den gode balansen mellom daddelsmak og lakrissmak.

Knasende

Det må jo være mer enn dadler og lakris i disse kulene. Jeg bruker nøtter – mandler i dette tilfellet, litt vann for å få det enda litt mer klissete, og kakaopulver for å gi en fyldig smak på kulene. Og om du vil rulle i noe annet enn lakris, går det fint å rulle kulene i kakaopulver også. Eller du kan ta halvparten av kulene i hvert sitt pulver – det ser lekkert ut!

Lakriskuler av dadler

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (22 votes, average: 3,73 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 32 kuler
Prep Time: 30 min Total Time: 30 min

Like fine å gi bort i gave som å servere til en kopp rykende varm kaffe. Eller ta kulene med på tur så du orker den siste kneika!

Ingredients

  • 200 g dadler, veid uten kjerner
  • 150 g mandler eller hasselnøtter
  • 1 ss vann
  • 2 ss kakaopulver
  • 2-3 ss lakrispulver til å rulle i

Instructions

1

Ha dadler, mandler, vann og kakaopulver i en food processor med kniv.

2

Kjør til du har en fast deig som ser jevn ut.

3

Del deigen i 32 like store emner, se bilde under.

4

Rull kuler av deigemnene, og trill dem i lakrispulver.

5

Oppbevar kulene i en tett boks med lokk i fryser eller kjøleskap til de skal spises.

Notes

Du kan rulle kulene i kakaopulver eller revet kokos også, for variasjonens skyld.

Lakriskuler av dadler på fjelLysten på flere gode kuler? Her er en deilig oppskrift på Bountykuler!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply