Kvinnehelse/ Sunne og skjønne oppskrifter

Lav-FODMAP, glutenfri brownie

Lav-FODMAP trenger ikke være kjedelig! Noen ganger trenger vi alle en deilig godbit som kan heve humøret og glede smaksløkene våre på en sunn måte. Også dersom du har irritabel tarm (IBS)!

Denne spesielle oppskriften på brownie er ikke bare en smaksopplevelse utenom det vanlige, men den er også laget med omhu ved å inkludere ingredienser som gir den sarte tarmen ekstra omsorg. Jeg bakte den aller først med tanke på mannen min, vi hadde noe å feire!

(Den kan likevel godt spises av meg og deg som IKKE har irritabel tarm også – den er helt fantastisk!)

Min unike brownie er skapt med nøye utvalgte ingredienser – alle sammen er lav-FODMAP. De inkluderer hampmel, glutenfri havre, kakao og ekte vanilje. Disse ingrediensene er ikke bare en fest for smaksløkene, men de tilbyr også en rekke helsefordeler.

Hampmel, kjent for sitt høye proteininnhold og sunne fettsyrer, er en kilde til essensielle næringsstoffer som omega-3 og omega-6 fettsyrer. Disse fettsyrene bidrar til å opprettholde hjertehelsen og støtter en sunn hormonell balanse.

Glutenfri havre, en fantastisk kilde til fiber (betaglukaner) og viktige mineraler, kan bidra til å senke kolesterolnivået og opprettholde en sunn fordøyelse.

Kakaoen inneholder antioksidanter som kan bidra til å redusere betennelse og forbedre hjernens funksjon.

Ekte vanilje har antiinflammatoriske og beroligende egenskaper som kan virke avslappende på kroppen.

Lav-FODMAP og glutenfri

Det beste med denne oppskriften er at den er lav-FODMAP og glutenfri, laget med hensyn til sensitiviteten til deg med irritabel tarm. Jeg vet hvor viktig det er å kunne kose seg med mat som ikke forårsaker ubehag, spesielt når det gjelder å støtte tarmhelsen.

Ta deg en runde på kjøkkenet (kaken er enkel å bake), nyt brownien og la den skjemme bort sansene dine mens den tar vare på kroppen din.

Har du irritabel tarm? Jeg har laget et unikt opplegg med kosthold og yoga som kan hjelpe – les mer her!

Gunn Helene

Og her er oppskriften:  

Lav-FODMAP og glutenfri brownie

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 16 biter

Klar for å nyte en himmelsk smak av sjokolade med en subtil kaffevri i dag? Her er oppskriften på de mest fantastiske glutenfrie fudgy brownies som vil glede smaksløkene dine!

Ingredients

 • 140 g smør / myk plantemargarin
 • 250 gram sukker
 • 65 g kakao
 • 1 ts instant espressopulver
 • ½ ts havsalt
 • 2 ts ekte vaniljesukker
 • 2 egg
 • 20 g hampmel
 • 45 g glutenfritt havremel*
 • 100 g grovhakket 70% sjokolade
 • 30 g grovhakkede valnøtter (kan sløyfes)

Instructions

1

Forvarm ovnen til 165 grader varmluft. Kle en 20 x 20 cm bakeform med bakepapir og la det henge litt over kanten på formen.

2

Ha smør, sukker, kakao, espressopulver, salt og vaniljesukker i en gryte. Varm på lav varme og rør om, til smøret smelter. Rør til du har en jevn men litt kornete røre.

3

Ta gryten av varmen og sjekk at røren ikke er altfor varm. Tilsett ett egg om gangen, rør godt etter hvert egg. Rør til røren er tykk og blank.

4

Tilsett melet, sjokoladen og nøttene og rør til det er godt blandet. Ha røren i formen og fordel den jevnt.

5

Stek til en tannpirker kommer ut med fuktige smuler, 27-32 (min tok 28). Overflaten skal være oppblåst og blank og kaken skal så vidt trekke seg vekk fra veggene på formen.

6

Avkjøl på rist. Kan fryses.

Notes

*Jeg lager glutenfritt havremel selv, jeg veier opp riktig mengde glutenfrie havregryn og kjører i blender til jeg har mel. Såre enkelt!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply