Sunne og skjønne oppskrifter

Litt sunnere dessert til nyttår

Har du lyst på en skikkelig god dessert til nyttårsfesten – og som er hemmelig sunn? Da har du kommet til rett sted! Her er mine tre topp tips for supre festdesserter til feiringen.

Kiwanodessert

Kommer du over en kiwano, er det bare å hive seg rundt og kjøpe den. Den ser ut som om den er fra det ytre rom, og smaker som om den kommer rett fra paradis!

Denne rare frukten er guloransje på utsiden, avlang som en zeppeliner og taggete som en fakirmadrass. Kiwano er i familie med agurken, men den er grønnere i fruktkjøttet (eller skal vi si fruktgeleen) og mye søtere i smaken. Frøene er fine å spise, det er bare å tygge dem i seg. Det betyr mer fiber til deg!

Og til tross for sødmen, så er dette en kalori- og karbohydratfattig frukt, som kan passe for de fleste lavkarbodietter også. Bare et tips!

Her er en frisk nyttårsdessert med kiwano og pasjonsfrukt!

Dessert sorbe i skål
Grønn te-sorbe

Sorbe er en lett og forfriskende dessert. Lagd på grønn te er den i tillegg full av antioksidanter som holder deg ung.

Kinesere og japanere er svært begeistret for grønn te, og mange steder foregår både innhøsting og produksjon for hånd etter eldgamle tradisjoner. Blant de grønne teslagene er gunpowder fra Kina og sencha-te fra Japan verdenskjent. Til forskjell fra sort te er den grønne teen ikke gjæret, og dermed blir innholdet av antioksidantgruppen katekiner enda høyere enn i sort te. Når du lar teen trekke i to–tre minutter, vil opp til 80 prosent av katekinene slippes ut og komme deg til nytte. I tillegg finner vi antioksidanten quercetin i grønn te.

Her er oppskriften!

Avokado-sjokolademousse

Liker du sjokolade, elsker du denne moussen. Spesielt fordi den ikke kan sies å være en «guilty pleasure» – den er ikke skyldbetynget i det hele tatt. Mørk sjokolade er fullt av antioksidanter – les for eksempel hva sjokoladen gjør med Parkinson-pasienter her – og den inneholder et stoff som gjør oss opprømte, nesten forelsket (les mer om sjokoladeamfetamin her).

Og så var det avokadoen, da. Med sitt hjertevennlige, myke fett og sin kremaktige konsistens er den perfekt som base for en mousse. Den inneholder ca. like mye fett som lettrømme, men av det sunne slaget – det som er bra for hjertet.

Her er oppskriften!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply