Sunne og skjønne oppskrifter

Løvetannsirup

Med løvetannsirup på lur har du en deilig smak av sommeren året rundt! Denne enkle oppskriften smaker himmelsk. Men lag den nå, det er nå løvetann og rabarbra er på sitt beste!

Forleden la jeg ut en snutt om løvetann på Facebook, og ba om tips til oppskrifter og bruk. I fjor prøvde jeg nemlig å lage løvetannhonning, såkalt voney (vegan honey), uten at jeg syns det var noen stor suksess. Så da en av leserne tipset om bruk av rabarbra i løvetannsirupen, måtte jeg til å eksperimentere.

Og løvetann er sunt – hvis du lurte!

Løvetannsirup med rabarbra

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 1,2 dl
Prep Time: 30 min Cooking Time: 60 min Total Time: 1,5 time

En nydelig sirup med smak av sommer - året rundt. Perfekt til dessert og is, i te og som basis for dressinger.

Ingredients

  • 45 g løvetannblomster, veid med det grønne på
  • 45 g rabarbra
  • 4 dl vann
  • 2 dl sukker

Instructions

1

Skyll blomstene, klem av vannet og rens vekk mest mulig av det grønne. Ha de gule fjonene i en gryte.

2

Skyll og kutt rabarbraen i små biter. Ha i gryten sammen med løvetann og vann.

3

Kok opp, la koke i 2 minutter. Slå av varmen og la det trekke i 20-30 minutter.

4

Sil av løvetannvannet over i en annen gryte, og rør inn sukker i vannet. Kok opp og la småputre til ca halv mengde.

5

Ha sirupen på rent glass med lokk. Løvetannsirupen holder seg godt om du oppbevarer den kjølig.

Men aller først måtte jeg plukke løvetann i massevis – og rense dem.

Det gule skilles fra det grønne på hver lille løvetannblomst
Det tar sin tid, men så er det gjort
Her koker blomstene og rabarbraen
Her koker sirupen inn

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply