Med løvetannsirup på lur har du en deilig smak av sommeren året rundt! Denne enkle oppskriften smaker himmelsk. Men lag den nå, det er nå løvetann og rabarbra er på sitt beste!
Forleden la jeg ut en snutt om løvetann på Facebook, og ba om tips til oppskrifter og bruk. I fjor prøvde jeg nemlig å lage løvetannhonning, såkalt voney (vegan honey), uten at jeg syns det var noen stor suksess. Så da en av leserne tipset om bruk av rabarbra i løvetannsirupen, måtte jeg til å eksperimentere.
Og løvetann er sunt – hvis du lurte!
En nydelig sirup med smak av sommer - året rundt. Perfekt til dessert og is, i te og som basis for dressinger. Skyll blomstene, klem av vannet og rens vekk mest mulig av det grønne. Ha de gule fjonene i en gryte. Skyll og kutt rabarbraen i små biter. Ha i gryten sammen med løvetann og vann. Kok opp, la koke i 2 minutter. Slå av varmen og la det trekke i 20-30 minutter. Sil av løvetannvannet over i en annen gryte, og rør inn sukker i vannet. Kok opp og la småputre til ca halv mengde. Ha sirupen på rent glass med lokk. Løvetannsirupen holder seg godt om du oppbevarer den kjølig.Løvetannsirup med rabarbra
Ingredients
Instructions
Men aller først måtte jeg plukke løvetann i massevis – og rense dem.
No Comments