Sunne og skjønne oppskrifter

Suppe av løvetann

Det er noe eget med løvetann, syns jeg. Strålende vakker, gul og optimistisk stikker den hodet opp så snart det er vår.

Mange ser på løvetannen som en uønsket ugressplante. Men jeg har et mer primitivt instinkt når jeg ser den. Mat! For visste du at hele planten kan spises? Alt til sitt bruk. I denne suppen er det de små, grønne bladene jeg bruker. De har minst bitterhet.Og når du koker suppen riktig, blir smaken riktig spennende og krydret.

Løvetannsuppe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (16 votes, average: 3,75 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Serves: 2
Prep Time: 15 minutter Cooking Time: 15 minutter Total Time: 30 minutter

En spesiell suppe som smaker nydelig sammen med ferskt brød, god olje og en rømmeklatt.

Ingredients

  • 5 dl unge løvetannblader
  • 1 liten løk
  • 2 gulrøtter
  • 1 ss olivenolje
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 5 dl melk
  • sukker, salt og pepper etter smak

Instructions

1

Skyll løvetannbladene godt og renskjær dem. Smak på dem - er de veldig bitre, kan du forvelle dem i litt vann før bruk, og kaste kokevannet.

2

Skrell løk og gulrot og kutt i terninger.

3

Varm oljen i en vid gryte.

4

Ha i løvetann, løk og gulrot og fres på middels varme til det hele mykner, ca. 15 minutter.

5

Tilsett grønnsaksbuljong og melk. Kok opp og la småkoke i ca. 15 minutter.

6

Kjør suppen jevn med en stavmikser eller i en blender.

7

Smak til med sukker (hvis suppen fortsatt er bitter), salt og pepper.

8

Server med godt brød, olje og en liten rømmeklatt.

9

TIPS: Gule løventannblomster er dekorativt på suppen. Løsne de gule bladene fra blomsten og dryss over rett før servering!

Vil du prøve deg på en annen suppe? Her er tips til å bruke brennesle!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply