Erter er en belgvekst på linje med peanøtter. Peanøttsmør er et vanlig fenomen på brødskiven. Hvorfor ikke gjøre noe nytt og prøve «ertesmør» på skiven?
Grønne erter får du stort sett bare kjøpt fryste her til lands. Hver gang vi er i Danmark på sommerferie, kjøper vi ferske, lange ertebelger på torget. Så tar vi dem med på stranden og nyter å sprette dem åpne i solen. Supersnacks! Men det er lett å gjenskape noe av sommerfølelsen, selv midt i januar. Dette friske, grønne pålegget har jeg lært å lage av en kollega.
Erter som hummus
Om du vil prøve ertepålegget på en annen måte enn på knekkebrød eller brød, kan du servere det som smakfull topping på fisk, sammen med terninger av rødbeter. Da blir ertepålegget mer som en hummus. Du kan også servere det til flatbrød og spekemat som fenalår, spekeskinke og morrpølse. Om du er i det hjørnet!
Kjapt å lage, og utrolig mange muligheter til å variere! Prøv deg frem med eller uten hvitløk, med ulike urter, ulike buljonger og ulik grovhet på mosen. Kok opp vann med salt i en liten gryte. Kok ertene i 3 minutter. Ha ertene over i et dørslag og la dem renne av seg. Kast kokevannet. Skyll urtene du skal bruke. Ha erter og urter i en kjøkkenmaskin eller blender og kjør til det er uten klumper. Smak til med sitronsaft, olivenolje og litt salt. Smør et tykt lag på et knekkebrød eller en brødskive og server! Det smaker også godt med en skive skinke på toppen.Lyst på et nytt pålegg? Prøv erter!
Ingredients
Instructions
No Comments