Server mango etter middag! Det enkleste er ofte det beste, så også når det kommer til dessert. For denne forførende desserten har kun fire ingredienser. Men effekten er formidabel!
Jeg fant frem til denne meksikanske oppskriften en dag da jeg hadde en mango til overs. Den var akkurat passe moden, ikke for bløt, ikke for fast, og vakkert gullgul i kjøttet. Så det ville være for galt å ikke bruke den mens den var på topp.
I Mexico er det vanlig å servere fruktbiter som street food, ofte servert nettopp med et dryss av salt og chili. De gjør det med appelsin, mango, papaya og den (for oss) mer ukjente jicama-frukten.
Tre smakssanser – en dessert
Trikset er å gi søt mango et snev av salt og hete, slik at desserten tilfredsstiller flere enn bare en smaksopplevelse. Serverer du dette etter en middag eller lunsj med syre, umami og bitterhet, er alle grunnsmakene dekket, og du unngår å bli fysen og å rane sjokoladelageret en stund utpå kvelden.
Slik gjør du: Meksikansk street food på sitt beste! Prøv også med appelsin eller papaya. Del mangoen i båter med en skarp kniv. Skrell båtene med kniven. Legg mangobåtene på en tallerken. Ha over limejuicen. Bland sammen chilipulver og salt, dryss over mangobåtene. Server umiddelbart.
Mango med chili
Ingredients
Instructions
Lysten på en annen sprek dessert? Hva med disse eplerosene?
No Comments