For deg som ikke tåler egg, eller ikke spiser egg, kan marengs ofte være vrient å få til. Men disse lekkerbiskenene har jeg laget av bare to ingredienser! Hemmeligheten kalles aquafaba. Du får 25 flotte, sprø, luftige marengs for prisen av en kopp sukker.
Aquafaba er latin for bønnevann. Ikke å forveksle med vievann! Nei, det dreier seg om det vannet som hermetiske bønner og kikerter kommer i. Det som vi pleier å skylle ut i vasken. Dette bønnevannet er supergodt egnet som eggeerstatning! Så heretter kommer jeg til å ta vare på det.
Luftig som eggehvite
Når du pisker aquafaba, vil det etter hvert binde luft på samme måte som eggehviter gjør. Det tar bare litt lenger tid, så vær tålmodig. Da jeg lagde disse marengsene, satte jeg på kjøkkenmaskinen med en ballongvisp og lot den stå og gå i et kvarter – mens jeg satt i sofaen og strikket. Multitasking!
Når du ser hvor enkelt det er å lage marengs uten egg, er det kort vei til å lage en super pavlova, sjokolademousse og andre deiligheter. Jeg skal i alle fall eksperimentere videre, og dele med dere!
Maregns uten egg innebærer lite aktiv tid på kjøkkenet - og det er superrimelig og veldig godt. Ha aquafaba i en bolle og pisk med elektrisk mikser i 15 minutter. Det skal bli stivt og snehvitt som stivpiskede eggehviter. Forvarm stekeovnen til 120 grader på varmluft. Tilsett litt og litt sukker mens du fortsetter å piske. Tilsett eventuelt smak og farge. Bruk spiseskje og fordel marengsene utover to bakepapirkledte stekebrett. Gi dem litt avstand, de hever seg noe. Stek begge brettene samtidig, jeg lot dem stå i halvannen time, da var de tørre og sprø og helt fantastiske! Avkjøl på rist, oppbevar i lufttett boks.Marengs uten egg
Ingredients
Instructions
Her ser du ingrediensene som trengs, og et bilde fra stekeovnen!
No Comments