Vi kjøpte oss en kumquat – et lite tre – i sommer, fylt med friske, fine og C-vitaminrike frukter.
Kumquaten er den eneste sitrusfrukten der skallet er søtt, mens fruktkjøttet er bittert. Så for å nyte denne lille lekkerbiskenen, må du for all del ikke skrelle den! Jeg lagde en deilig marmelade som jeg serverte til en (grov) brownie som dessert på hytta. Den falt i smak!
Husk å skrubbe kumquatene godt før du bruker dem. Denne smaker nydelig til brownies...! Vask kumquatene og kutt dem i tynne skiver - med skallet på! Fjern evt steiner om du vil. Ha kumquat, sukker og vann i en liten gryte. Kok opp og la småkoke uten lokk til det tykner noe. Ha i vaniljen og vaniljestangen og kok videre i noen minutter til. Fjern vaniljestangen før servering.Marmelade av kumquat
Ingredients
Instructions
Litt om vitamin C
Vitamin C beskytter fettet i celleoverflaten mot skadelig nedbrytning fra frie radikaler. Det skyldes at vitamin C også er en kraftig antioksidant. Vitamin C kan også uskadeliggjøre kreftfremkallende stoffer. Immunforsvaret styrkes dersom det er vitamin C nok i kroppen, noe som har gitt dette vitaminet kallenavnet forkjølelsesvitaminet.
No Comments