Yoga og helse

Milarepa: Til slutt er det ingenting som forsvinner

Mange av oss har måttet tenke annerledes i det siste året. Jeg ble fascinert av et gammelt buddhistisk dikt av Jetsun Milarepa, som virkelig traff meg.

Noen opplever frustrasjon fordi det tar tid før de «fatter» dette nye – være det seg innstillingene på Zoom, ungenes nye timeplan (som visstnok er ny hver uke!) eller hvordan man bruker tøymunnbind på en trygg måte.

Jeg kjente meg så igjen i ordene jeg nå vil dele med deg.

Jeg hørte dem fra yinyogaens ‘grand young lady’ Sarah Powers, da jeg deltok på en heldags stilleretreat i våres. Hun hadde ordene fra den buddhistiske yogien og filosofen Jetsun Milarepa i hans bok The Hundred Thounsand Songs of Milarepa. De handler om kunnskap og forståelse:

I begynnelsen er det ingen ting som kommer til deg. Midtveis er det ingen ting som blir hos deg. Til slutt er det ingen ting som forlater deg.

Jetsun Milarepa, 1052-1135

Fy søren, så bra, tenkte jeg, da jeg hørte det. For dette har jeg opplevd mange ganger selv. Hva med deg – har du kjent på dette?

Her er litt mer om denne buddhistiske filosofen (som har en nokså broket bakgrunn):

Jetsun Milarepa var en tibetansk siddha, som faktisk var en morder som ung mann før han vendte seg til buddhismen og ble en svært dyktig buddhistisk disippel. Han regnes generelt som en av Tibets mest berømte yogier og åndelige poeter, hvis lære er kjent blant flere skoler i tibetansk buddhisme. Han var elev av Marpa Lotsawa, og en stor skikkelse i historien til Kagyu skolen av tibetansk buddhisme. Han er også kjent for å ha klatret opp det hellige fjellet Kailash.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply