Sunne og skjønne oppskrifter

Muffins med rose og lavendel

Muffins eller cupcakes med lavendel og rose på bord

Muffins er så godt! Og spesielt dersom de er litt sunnere enn vanlig. Da en venninne spurte om jeg kunne lage en spesiell bursdagskake til faren hennes, ble disse muffinsene eller cup cakes’ene også til i samme øyeblikk. De inneholder rosevann og lavendel, to helt nydelige ingredienser som gjør de grove kakene til noe virkelig unikt.

Tørkede blomster  til muffins på nett

Roseblader og lavendel – dette er ingredienser som du kanskje har i hagen din? Om ikke, er det lett å få kjøpt tørkede blomster på nettet. Husk at de må være spiselige – ikke til potpourri med sprøytemidler og ekstra lukt. De naturlige blomstene har mer enn nok å by på selv! Og rosevann finner du i din nærmeste asiatiske butikk.

Cup cakes med rose og lavendel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Serves: 20
Prep Time: 15 minutter Cooking Time: 25 minutter Total Time: 45 minutter

Grove muffins eller cup cakes med en helt spesiell smak av blomster. Nytes til en riktig god kopp te!

Ingredients

  • 110 g sukker
  • 1,5 dl yoghurt naturell
  • 2 dl melk
  • 2 egg
  • 2 ts rosevann
  • 1 toppet ts tørket lavendelblomst
  • 125 g myk plantemargarin, litt smeltet
  • 100 g sammalt fint hvetemel eller Fibra-mel
  • 200 g hvetemel
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 ss bakepulver
  • ½ ts salt
  • Til pynt:
  • 1 ss smeltet myk plantemargarin
  • Ca. 1 ss vann
  • ½-1 ts rosevann
  • 2,5 dl melis
  • Tørket lavendel og roseblader til pynt

Instructions

1

Forvarm stekeovnen til 190 grader.

2

Pisk sammen sukker, yoghurt, melk, egg og rosevann i en stor bolle.

3

Tilsett lavendelblomst og rør inn smeltet margarin.

4

I en liten bolle blander du sammalt mel, hvetemel, vaniljesukker, bakepulver og salt.

5

Rør det tørre inn i det våte, litt etter litt, til alt er blandet. Men ikke overbland, da blir muffinsene seige!

6

Fordel røren i 20 muffinsformer, fyll dem ca. 2/3 fulle.

7

Stek dem i 20-25 minutter eller til de har hevet, er gylne og har en svampaktig konsistens.

8

La dem avkjøles før du har på glasuren. Og den lager du slik:

9

Ha smeltet margarin i en bolle sammen med vann og rosevann. Rør inn melisen til du har en tykk, jevn glasur. Bruk en skje og påfør glasuren på de avkjølte muffinsene. Pynt ev. med roseblader og lavendel.

Notes

Disse muffinsene holder fint noen dager på kjøkkenbenken, i lufttett boks. Men det supre er at de kan fryses også - gjerne uten glasur. Legg dem i tette poser/bokser og oppbevar i fryseren til du trenger dem! De holder i flere måneder.

Vil du lese mer om lavendel og hvorfor det er bra for oss å spise? Sjekk de dokumenterte helseeffektene her!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply