De selger visst supergode nøtteroser på Godt Brød, har jeg hørt. Eller var det Åpent Bakeri? Jeg baker like godt mine egne, og setter en ny vri på en tradisjonsrik småkake.
Sommeren har latt vente på seg i år, i motsetning til i fjor da vi smeltet bort. Da hadde jeg aldri kommet på å bake nøtteroser, til det var det for varmt. Men på grå og regntunge dager som disse junidagene vi har nå, er det lite som er mer tilfredsstillende enn å ta en småkake til tekoppen etter middag. For å gi dem et visst sommerlig preg, har jeg brukt appelsinolje i dem, og for å tekkes søtmonsen i meg, har jeg kakaonibs i også. Ikke sjokoladebiter, men ren kakao. Fantastisk godt – og faktisk også veldig sunt.
Disse ble raskt en favoritt hos mannen min – så til tross for at kakene holder seg veldig godt, viste de seg å ha veldig dårlig holdbarhet her i huset 😉
Disse småkakene lager du kjapt og enkelt - og de holder seg godt om du har dem i en tett boks. Forvarm stekeovnen til 180 grader. Ha hasselnøtter og mandler i en food processor med kniv. Kjør dem til de er halvgrovt malt. Rør inn sukkeret i nøtteblandingen. Ha i appelsinolje og kakaonibs. Rør om. Pisk eggehvitene stive med litt salt. Rør nøtteblandingen forsiktig inn i de stivpiskede eggehvitene. Sett 25-30 kaker på to bakepapirkledde stekebrett, gi dem litt avstand imellom slik at de ikke flyter i hverandre. Pynt med en hel hasselnøtt midt i hver småkake. Stek nøtterosene i 12-14 minutter eller til de har fått litt farge. De må ikke stekes for lenge, da blir tørre og harde. La de ferdigstekte kakene hvile på bakebrettet (på rist) i 5-10 minutter, før du legger dem over på rist til avkjøling. Du kan bytte appelsinoljen med litt kanel eller rosevann for variasjon i smaken.Nøtteroser med kakaonibs
Ingredients
Instructions
Notes
Og her er litt forskningsdokumentasjon på hvorfor sjokolade er sunt. Spis, les og nyt!
1 Comment
Dindoll
13. juni 2019 at 09:59ser bra ut 🙂