Om Gunn Helene

Takk for at du er nysgjerrig! Jeg heter Gunn Helene Arsky, er utdannet ernæringsfysiolog cand.scient. fra Universitetet i Oslo, og har 200 timer RYT yogalærerutdannelse fra Yin Yang Yoga Akademiet hos Ina Løvdal. Det er fundamentet mitt – sammen med familien min – tre barn og en vidunderlig mann.

Tråkker i salaten?

Tråkker i salaten?

Før jeg kom så langt som Universitetets ernæringslinje, gikk jeg naturfaglinjen på Eikeli Videregående skole, og så tok jeg et år på kokk, servitør, husstell på Rosenvilde Videregående skole – et fantastisk år som har lært meg masse om matlaging! Denne følelsen for mat – sanseligheten, smaken, duften, teksturen, fargene – er med meg i alt jeg gjør.

Pedagogikk

Etter Rosenvilde bar det til Stabekk høyskole og lærerutdanningen. Jeg fikk med meg enda mer kunnskaper om norske matlaginstradisjoner herfra, men ikke minst: Masse god pedagogikk. Dette benytter jeg meg flittig av når jeg holder kurs og foredrag, og når jeg skriver bøker.

Hovedfaget i ernæringsfysiologi tok jeg på emnet “Jernstatus hos norske og pakistanske ettåringer i bydel Gamle Oslo”. Nok en gang fikk jeg utløp for noe av det jeg liker aller best, nemlig mat fra fremmede kulturer. Ikke noe er så spennende som eksotiske krydder, nye matlagingsteknikker – og å finne ut hvordan vi i Norge kan dra nytte av århundrer med helsekunnskap fra andre kulturer!

Grønn karriere

Jeg har jobbet flere steder, først som frilans for Ernæringsavdelingen i Helsedirektoratet – da med kost for spedbarn. Visere jobbet jeg i åtte år i Din Kost, dette ga meg mye erfaring i å skrive artikler og bøker, å undervise og holde foredrag, å gjennomføre kurs, å lage bakgrunnsmateriale for nye kosttilskudd, å veilede klienter som ville ned – eller opp – i vekt, og å jobbe med medier. Jeg jobbet deretter ni år i BAMA, en fantastisk bedrift der jeg fikk jobbe videre med alt jeg elsker – og det hele innen rammene av frukt, grønnsaker, bær, poteter, salater, nøtter, belgvekster…

Frilans

Nå er jeg frilans på fulltid. Jeg har mitt eget Ganesha Yogastudio i Haslundsveien 10 i Halden. Her tilbyr jeg yinyoga og hvilende yogaklasser på dropin-basis og til private elever. Jeg er vegetarkokk på den fantastiske yogalærerutdanningen til Ina Løvdal. Der har jeg også yogabusiness-undervisning. På fritiden jobber jeg litt smått med å lage mat til arrangementer. Sunn mat, vel å merke! Som disse to bildene viser – “brødkaker” til 350 barn på Gyldendals lørdagsarrangement høsten 2015, eller som vegetarkokk på et yogaretreat  i vakre Toscana høsten 2014:

brødkaker

Kokken på kjøkkenet

 

Og så jobber jeg som frilans-skribent – for Hjemmet, Norsk Ukeblad og andre blader og nettsteder. Det har også blitt et titalls bøker jeg har forfattet – ernæringsbøker og kokebøker. Se alle bøkene her.

Yoga hver dag

Yoga har vært en del av livet mitt siden 2005. Matlaging begynte jeg aktivt med allerede som 5-åring. Jeg gjør yoga hver eneste dag – intet unntak – og slik har det vært siden 2011. Jeg lager mat hver dag også. Begge deler gir meg ro i sjelen og en skikkelig god følelse i kroppen.

Matglad yogisk hilsen fra

Gunn Helene