Om Gunn Helene

Takk for at du vil vite mer! Jeg heter Gunn Helene Arsky, er utdannet ernæringsfysiolog cand.scient. fra Universitetet i Oslo, og har yogalærerutdannelse innen yinyoga, restorative yoga, yoga nidra og embodied flow yoga. I tillegg har jeg lærerutdanning i mat og helse, utdanning i kokk-servitør og som helsecoach og i ayurveda. Dette er fundamentet mitt – sammen med familien min – tre voksne barn og en vidunderlig mann.

Før jeg kom så langt som Universitetets ernæringslinje, gikk jeg naturfaglinjen på Eikeli Videregående skole, og så tok jeg et år på kokk, servitør, husstell på Rosenvilde Videregående skole – et fantastisk år som har lært meg masse om matlaging! Denne følelsen for mat – sanseligheten, smaken, duften, teksturen, fargene – er med meg i alt jeg gjør.

Pedagogikk

Etter Rosenvilde bar det til Stabekk høyskole og lærerutdanningen. Jeg fikk med meg enda mer kunnskaper om norske matlaginstradisjoner herfra, men ikke minst: Masse god pedagogikk. Dette benytter jeg meg flittig av når jeg holder kurs og foredrag, og når jeg skriver bøker.

Hovedfaget i ernæringsfysiologi tok jeg på emnet «Jernstatus hos norske og pakistanske ettåringer i bydel Gamle Oslo». Nok en gang fikk jeg utløp for noe av det jeg liker aller best, nemlig mat fra fremmede kulturer. Ikke noe er så spennende som eksotiske krydder, nye matlagingsteknikker – og å finne ut hvordan vi i Norge kan dra nytte av århundrer med helsekunnskap fra andre kulturer!

Grønn karriere

Jeg har jobbet flere steder, først som frilans for Ernæringsavdelingen i Helsedirektoratet – da med kost for spedbarn. Videre jobbet jeg i åtte år i Din Kost, dette ga meg mye erfaring i å skrive artikler og bøker, å undervise og holde foredrag, å gjennomføre kurs, å lage bakgrunnsmateriale for nye kosttilskudd, å veilede klienter som ville ned – eller opp – i vekt, og å jobbe med medier. Jeg jobbet deretter ni år i BAMA, en fantastisk bedrift der jeg fikk jobbe videre med alt jeg elsker – og det hele innen rammene av frukt, grønnsaker, bær, poteter, salater, nøtter, belgvekster…

Frilans

Nå er jeg frilans på fulltid. Jeg har mitt eget Ganesha Yogastudio i Haslundsveien 10 i Halden. Her tilbyr jeg yinyoga og hvilende yogaklasser på dropin-basis og til private elever. Jeg har yogamassasje – en unik behandling for ultimat avspenning. Jeg har utviklet flere nettkurs – Fermenteringskurs, Spis deg ung og Yoga and Diet – the Mindful Connection.

Jeg utvikler helsepakker med yogavideoer og e-bøker med kostråd ved ulike helseutfordringer. Jeg har helseveiledning der vi bruker yoga, sunn mat og ayurveda for å nå målet. Jeg skriver bøker – både spennende fagbøker og yogainspirerte romaner. Og så jobber jeg som frilans  ernæringsskribent for Hjemmet, Kjøkkenskriveren og andre blader og nettsteder. Det har også blitt et titalls bøker jeg har forfattet – ernæringsbøker og kokebøker. Se alle bøkene her. Jeg liker også å lage vegetarmat for andre, og har gjort det både på arrangementer for Gyldendal, på yogaretreat i Hemsedal og på yogaretreat i Toscana. Og som gjestekokk på restaurant Kokkekollektivet her i halden.

Yoga hver dag

Yoga har vært en del av livet mitt siden 2005. Matlaging begynte jeg aktivt med allerede som 5-åring. Jeg gjør yoga hver eneste dag – intet unntak – og slik har det vært siden 2011. Jeg lager mat hver dag også. Begge deler gir meg ro i sjelen og en skikkelig god følelse i kroppen.

Matglad yogisk hilsen fra

Gunn Helene