I følge kjøkkenheksene – en retning innen wicca (paganisme) – er fennikel nært knyttet til den romerske budbringerguden Merkur, samt ild, beskyttelse, helbred og renselse.
Fennikel anses å være en beskyttende urt som har en unik evne til å holde unna trøblete individer som blander seg, spesielt politiet, utlendingsenheten, skattefuten og andre myndighetspersoner. Har du lyssky affærer du vil utføre i fred, kan litt fennikelfrø i lommen gjøre susen.
Du kan lese mer om fennikel og de helsebringende egenskapene denne smakfulle grønnsaken har – med støtte i moderne forskning. Se her!
Og her er oppskriften, med wicca-hentydninger 🙂
Enklere blir det ikke – ovnsbakte fennikel gjør seg omtrent selv. Sitronen tilfører friskhet til denne nydelige sideretten. Server på dager da du trenger styrke og beskyttelse! Forvarm ovnen til 230 °C. Kok opp en gryte med vann og ha i fennikelen, la den koke i 2 minutter. Hell av vannet og legg fennikelen i en ildfast form i ett lag. Hell på vin/eplemost og sitronsaft, krydre med sukker, salt og pepper og ringle over oljen. Stek fenniklene i 20 minutter eller til de er brune på kantene. Dryss over det revne sitronskallet, oliven, persille og hvitløk. Stek videre i ovnen i ca 5 minutter for å la smakene blandes. Avkjøl til romtemperatur. Rett før servering topper du med noen dråper balsamicoeddik og litt ekstra olivenolje. Magiske attributter: helbred, styrke, beskyttelse, holde onde krefter unna. 😉Ovnsbakt fennikel
Ingredients
Instructions
Notes