Sunne og skjønne oppskrifter

Ovnsbakt fennikel

I følge kjøkkenheksene – en retning innen wicca (paganisme) – er fennikel nært knyttet til den romerske budbringerguden Merkur, samt ild, beskyttelse, helbred og renselse.

Fennikel anses å være en beskyttende urt som har en unik evne til å holde unna trøblete individer som blander seg, spesielt politiet, utlendingsenheten, skattefuten og andre myndighetspersoner. Har du lyssky affærer du vil utføre i fred, kan litt fennikelfrø i lommen gjøre susen.

Du kan lese mer om fennikel og de helsebringende egenskapene denne smakfulle grønnsaken har – med støtte i moderne forskning. Se her!

Og her er oppskriften, med wicca-hentydninger 🙂

Ovnsbakt fennikel

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4

Enklere blir det ikke – ovnsbakte fennikel gjør seg omtrent selv. Sitronen tilfører friskhet til denne nydelige sideretten. Server på dager da du trenger styrke og beskyttelse!

Ingredients

  • 4 fennikler, renset og delt i fire
  • 2 dl tørr hvitvin eller eplsmost
  • 1 sitron, revet skall og saften av
  • 1 ss sukker
  • Salt og pepper etter smak
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sorte olivener, finhakkede
  • 2 ss persille, finhakket
  • 2 fedd hvitløk, presset
  • Til servering: Balsamicoeddik og olivenolje

Instructions

1

Forvarm ovnen til 230 °C.

2

Kok opp en gryte med vann og ha i fennikelen, la den koke i 2 minutter.

3

Hell av vannet og legg fennikelen i en ildfast form i ett lag.

4

Hell på vin/eplemost og sitronsaft, krydre med sukker, salt og pepper og ringle over oljen.

5

Stek fenniklene i 20 minutter eller til de er brune på kantene.

6

Dryss over det revne sitronskallet, oliven, persille og hvitløk.

7

Stek videre i ovnen i ca 5 minutter for å la smakene blandes.

8

Avkjøl til romtemperatur. Rett før servering topper du med noen dråper balsamicoeddik og litt ekstra olivenolje.

Notes

Magiske attributter: helbred, styrke, beskyttelse, holde onde krefter unna. 😉

You Might Also Like