Sunn mat

Pekannøtter – sunt fra Sørstatene

Pekannøtter i skall på skål

I New Orleans bugner det av pekannøtter. De inngår i bakverk, desserter, paier, myslibarer, kyllingretter og gatemat. De er supersunne, slik alle nøtter er. Og jeg elsker dem! Det er bare synd de er så kostbare her i Norge.

Pekannøtten er i familie med valnøtten, noe du kan se på fasongen. De vokser på trær i Mexico og Sørstatene i USA, og navnet kommer fra et lokalt ord for «trenger stein for å knekkes«. Pekantrærne kan bli riktig store, opptil 40 meter høye, og de kan leve i flere hundre år og fortsatt produsere deilige pekannøtter.

Pekannøttene har en helt spesiell smak som raskt kan bli vanedannende, så gode er de! I USA brukes pekaner i paier og desserter, mens vi gjerne finner dem i nøtteblandinger. Som alle nøtter er pekannøtter en skikkelig energibombe, men av det sunne slaget fordi det meste kommer fra énumettet fett. De er også kostfiberrike, samt svært rike på B-vitaminet tiamin og mineralet magnesium. Andre godsaker i pekannøttene er sporstoffene mangan, jern og sink.

Vil du prøve deg på en skikkelig god konfekt med pekannøtter? Oppskriften finner du her!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply