Sunn mat

Pekannøtter – sunt fra Sørstatene

Pekannøtter i skall på skål

I New Orleans bugner det av pekannøtter. De inngår i bakverk, desserter, paier, myslibarer, kyllingretter og gatemat. De er supersunne, slik alle nøtter er. Og jeg elsker dem! Det er bare synd de er så kostbare her i Norge.

Pekannøtten er i familie med valnøtten, noe du kan se på fasongen. De vokser på trær i Mexico og Sørstatene i USA, og navnet kommer fra et lokalt ord for “trenger stein for å knekkes“. Pekantrærne kan bli riktig store, opptil 40 meter høye, og de kan leve i flere hundre år og fortsatt produsere deilige pekannøtter.

Pekannøttene har en helt spesiell smak som raskt kan bli vanedannende, så gode er de! I USA brukes pekaner i paier og desserter, mens vi gjerne finner dem i nøtteblandinger. Som alle nøtter er pekannøtter en skikkelig energibombe, men av det sunne slaget fordi det meste kommer fra énumettet fett. De er også kostfiberrike, samt svært rike på B-vitaminet tiamin og mineralet magnesium. Andre godsaker i pekannøttene er sporstoffene mangan, jern og sink.

Vil du prøve deg på en skikkelig god konfekt med pekannøtter? Oppskriften finner du her!

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar