Det er bare å innrømme det med en gang, smelter-på-tungen pekanpraliner er ikke direkte sunne i seg selv. Men de inneholder masse pekannøtter, og de er jo sunne! Og uansett gjør de godt for sjelen, og det er skjønt.
Jeg er veldig svak for smaken av karamell i kombinasjon med ørlite salt og en sprø konsistens. Disse pekanpralinene er min versjon av noe min mann tok med seg hjem fra datakonferanse i New Orleans for mange år siden. Vi har ikke noe som likner på disse, her i Norge. Og siden pekannøtter er så dyrt, er det sjelden jeg lager det. Men i går gjorde jeg det – som 40-årsgave til en kollega. Oppskriften får du her!
Det er vanskelig å bare ta en pekanpralin. Så lag dem i partallsnummer - så blir ingen skuffet ? Ha sukker, brunt sukker, kremfølte, margarin og salt i en gryte. Rør godt. Kok opp på middels-sterk varme og boblekok i 4 minutter. Ha i pekannøttene og rør godt, kok videre i 1 minutt til. Lag små klatter av røren på bakepapirkledte stekebrett. Sett til avkjøling på benken. Når de er kalde, kan de enkelt vippes av papiret og spises - eller gis bort!Pekanpraliner
Ingredients
Instructions
No Comments