Sunne og skjønne oppskrifter

Proteinrik linsepizza

Å finne sunne, mettende og smakfulle alternativer til tradisjonell pizza kan være en utfordring, spesielt når man ønsker å inkludere mer protein i kostholdet eller når man har spesielle kostholdsbehov som vegansk eller glutenfritt. Derfor deler jeg denne fantastiske oppskriften som kombinerer alt dette og mer til – Proteinrik linsepizza!

Denne pizzaen er ikke bare fullpakket med protein, takket være de næringsrike røde linsene, men den er også utrolig mettende og tilfredsstillende. Og det beste av alt? Den smaker helt fantastisk!

Linsepizza: Metthetsfølelse og næringsinnhold

Protein er kjent for å være en viktig byggestein for kroppen vår, og denne pizzaen er full av det! Røde linser, hovedingrediensen i bunnen, er en utmerket kilde til plantebasert protein. I tillegg til protein inneholder linser også en god dose fiber, som bidrar til å øke metthetsfølelsen og fremmer en sunn fordøyelse.

Men det stopper ikke der! Denne pizzaen kan tilpasses med en rekke sunne og næringsrike grønnsaker som topping. Legg til favorittene dine, slik som paprika, løk, sopp og oliven for ekstra fiber, vitaminer og mineraler.

Bærekraft

Ved å velge plantebaserte proteinkilder som røde linser, bidrar du også til å redusere ditt karbonavtrykk og fremme bærekraftig matproduksjon. Planter krever vanligvis mindre ressurser som vann og land sammenlignet med animalske proteinkilder, noe som gjør dem til et mer miljøvennlig valg.

Smakfull og allsidig linsepizza

Denne linsepizzaen er ikke bare sunn og mettende, den smaker også utrolig godt! Den har en fyldig og krydret smak, takket være oregano og en god pizzasaus. Og det beste av alt er at du kan tilpasse toppingene etter din egen smak og preferanser.

Vegansk og glutenfritt alternativ

Ønsker du å lage denne pizzaen vegansk? Det er superenkelt! Bare velg en vegansk ost eller dropp osten helt og la de deilige grønnsakene skinne.

Og for de som følger et glutenfritt kosthold, er denne pizzaen det perfekte alternativet! Ved å bruke linser som hovedingrediens for bunnen, unngår du tradisjonelt hvetemel, noe som gjør denne pizzaen naturlig glutenfri.

Så neste gang du har lyst på pizza (eller en rask lunsj), hvorfor ikke prøve denne proteinrike linsevarianten? Jeg lover at du ikke vil angre!

Her er oppskriften:

Proteinrik linsepizza

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 1

Ingredients

 • Bunn:
 • ½ kopp tørre røde linser
 • ½ kopp vann
 • 1 ss olivenolje
 • 1 ts bakepulver
 • 1 ts tørket oregano
 • Salt og pepper etter smak
 • Topping:
 • ½ kopp tomatsaus, barbecuesaus eller pizzasaus
 • ½ kopp revet ost (velg gjerne en proteinrik variant som mozzarella eller cheddar, eller en vegansk ost)
 • Dine foretrukne pizza-toppinger (f.eks. paprika, løk, sopp, oliven, osv.)

Instructions

1

Skyll de tørre røde linsene og bløtlegg dem i rikelig med vann i minst 2 timer, eller over natten. Etter bløtleggingen, skyll dem i friskt vann.

2

Forvarm ovnen til 200°C.

3

I en blender eller food processor med kniv har du de bløtlagte, avrente linsene, vann, olivenolje, bakepulver, oregano, salt og pepper. Kjør til du har en jevn og tykk røre.

4

Hell linserøren på en bakeplate dekket med bakepapir. Bruk en slikkepott eller baksiden av en skje for å jevne røren ut i en sirkel, slik at det ligner på en pizzabunn. Pass på at bunnen ikke er for tykk.

5

Stek linsebunnen i forvarmet ovn i ca. 10 minutter, eller til den begynner å bli noe fastere.

6

Ta ut bunnen fra ovnen og spre sausen jevnt over. Dryss deretter over revet ost og dine valgte pizza-toppinger.

7

Sett pizzaen tilbake i ovnen og stek videre i ca. 10-15 minutter, eller til osten er smeltet og boblende, og bunnen er gyllen og sprø.

8

Ta pizzaen ut av ovnen, la den avkjøles litt før du skjærer den i biter, og server den rykende varm!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply