Sunne og skjønne oppskrifter

Rå gulrotkake

En gulrotkake som ikke er stekt – hvorfor det? Jeg liker veldig godt stekte kaker, jeg – det er ikke det, men innimellom er det både spennende og praktisk å lage rå kaker. Som min rå gulrotkake. Den trenger ingen steking, bare et kjølig sted å gjøre seg ferdig.

Denne kaken så dagens lys tidligere i sommer, på et yogaretreat i Hemsedal. Jeg ville servere en rå kake til dessert og hadde en del allergier å forholde meg til. Jeg trengte en kake uten gluten og uten sitrus. Det er jo ikke så komplisert, egentlig – men jeg hadde også en som ikke tålte noen form for nøtter. Så da røk de fleste rå kakeoppskriftene. Men så kom jeg til å tenke i gulrotretningen, og da ble jeg kreativ.

Resultatet: En nøttefri, rå og glutenfri gulrotkake med deilig kryddersmak!

Hvorfor rå gulrotkake?

Akkurat denne dagen var stekeovnen på hytta på Groset opptatt med andre matretter, så det var rent praktisk smart å velge å lage en rå kake. En annen fordel er at du kan oppbevare den ferdige kaken i kjøleskap eller fryser uten at den tørker eller blir dårlig. Det er også smart på fjellet, på hytta, eller om du lager kake til bare deg selv.

Utfordringen er jo at kaken er så god, at det neppe blir noe problem med å ta vare på restene. Rester? Ukjent begrep for meg når det gjelder kaker…!

Nå håper jeg du har blitt så nysgjerrig at du bare klør etter å lage denne kaken. Vel bekomme – her er oppskriften:

Rå gulrotkake med krydder

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 10 stykker
Prep Time: 10 minutter

Ingredients

  • 6 store dadler, uten stein
  • 8 tørkede aprikoser, økologiske helst
  • 2 ss eplemos
  • 2 ss lønnesirup
  • 2 ts vaniljesukker
  • 5 dl havregryn, gjerne glutenfrie
  • 1,5 dl kokosmasse
  • 1 ts kanel
  • ½ ts ingefær
  • ½ ts muskatnøtt, om det tåles av nøtteallergikeren
  • Litt kardemomme
  • 5 dl finrevet gulrot
  • Kokosmasse til pynt

Instructions

1

Kjør dadler, aprikos, eplemos, lønnesirup og vaniljesukker i food processor med kniv til jevnt.

2

Ha i havre, kokos, krydder og revet gulrot.

3

Kjør til du har en jevn blanding som er klissete.

4

Press deigen ned i en bakepapirkledt (brød)form (eller form kuler).

5

Pynt med kokosmasse. Sett kjølig før servering, kutt i små, pene stykker med kniv.

Notes

Tips: Jeg byttet ut bakepapiret med plastfolie denne gangen, og la noen spiselige fiolblomster med «ansiktet» ned i bunnen av formen. Så hadde jeg kakerøren oppå, og trykket ned. Ved servering løftet jeg ut kaken og hadde den over på et brett, og da kom de vakre blomstene til sin rett idet jeg tok vekk folien.

Vil du skeie skikkelig ut, finner du en råbra oppskrift på rå kakedeigkuler her.

Kakeform med folie og fioler
Folien og pynten er klar
Rå gulrotkake fra siden
Vakker rå gulrotkake

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar