Sunne og skjønne oppskrifter

Rå terte med rødbetekrem

Rå terte med rødbetefyll og blomster på tallerken

Min vakre rå terte med kokos og rødbetekrem så dagens lys for noen uker siden. Rå kaker – raw food cakes – er populære for tiden. Og jeg liker kake!

Denne kaken kan du sette sammen litt som du vil. Jeg har for eksempel ikke brukt cashewnøtter i bunnen, selv om det nok er noe av det vanligste i rå kaker. Jeg er allergisk for cashewnøtter – og dermed kan jeg ikke spise kjøpekakene.

Men denne kan jeg spise! Jeg har også brukt glutenfrie havregryn i den, så den passer til enda flere av oss. Men som sagt – bruk de nøttene og de grynene du tåler. Og om nøtter er uaktuelt, kan du for eksempel bytte ut med solsikkekjerner eller pinjekjerner. De gjør samme nytten.

Rødbetefyllet er magisk. Det bevarer sin jordaktige, mørke smak, samtidig som du får en ny sødme tilført fra dadlene. Kokosfløte sikrer den kremaktige konsistensen.

Så – her får du altså en rå kake, uten mel, med grønnsaker i – den kan jo ikke annet enn å være sunn? Om du ikke spiser hele på en gang, da…! Og fordi den er en rå kjøleskapskake, holder den seg fabelaktig godt i kjøleskapet i noen dager, så du får flere dager med nytelse. Enjoy!

Rå kake med rødbetefyll pyntet med kokos og blomster
Rå terte med rødbetefyll – garantert suksess!

Her er oppskriften:

Rå terte med rødbetekrem

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 2 små kaker
Prep Time: 15 min Cooking Time: 2 timer

En rå kake som lager seg selv uten steking - og med mange variasjonsmuligheter. Vakker er den også!

Ingredients

  • Bunn:
  • 60 g havregryn
  • 30 g hel bokhvete
  • 30 g kokosmasse
  • 50 g valnøtter, mandler eller andre nøtter/frø
  • 110 g dadler, lagt i bløt, uten stein
  • Fyll:
  • 70 g ferdigkokt rødbete
  • 70 g tofu
  • 60 g kokosfløte, kun det stive (se merknad)
  • 50 g dadler, lagt i bløt, uten stein

Instructions

1

Bunn: Tørk av dadlene og ha dem i en food processor sammen med havre, bokhvete, kokos, nøtter og/eller frø. Kjør til du har en jevn, seig deig.

2

Press deigen ut i to små paiformer med løs bunn, 10-12 cm i diameter. La deigen være flat i bunnen og trekke oppover kantene. Lag en jevn kant øverst.

3

Krem: Tørk av dadlene og ha dem i food processoren sammen med tofu, kokosfløte og rødbete. Kjør til du har en jevn røre.

4

Fordel fyllet i de to kakene. Sett tertene i kjøleskapet i minst 2 timer før servering.

5

Pynt gjerne med kokosflak og blomster.

Notes

For å klargjøre kokosfløten - sett den i kjøleskapet før bruk. Når du åpner den, bruk skje og løft ut det stivnete som er på toppen. Spar resten til en smoothie, for eksempel.

Og om du vil prøve deg på en annen oppskrift med rødbeter – hva med denne fullkornskaken med eple og rødbete?

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar