Min vakre rå terte med kokos og rødbetekrem så dagens lys for noen uker siden. Rå kaker – raw food cakes – er populære for tiden. Og jeg liker kake!
Denne kaken kan du sette sammen litt som du vil. Jeg har for eksempel ikke brukt cashewnøtter i bunnen, selv om det nok er noe av det vanligste i rå kaker. Jeg er allergisk for cashewnøtter – og dermed kan jeg ikke spise kjøpekakene.
Men denne kan jeg spise! Jeg har også brukt glutenfrie havregryn i den, så den passer til enda flere av oss. Men som sagt – bruk de nøttene og de grynene du tåler. Og om nøtter er uaktuelt, kan du for eksempel bytte ut med solsikkekjerner eller pinjekjerner. De gjør samme nytten.
Rødbetefyllet er magisk. Det bevarer sin jordaktige, mørke smak, samtidig som du får en ny sødme tilført fra dadlene. Kokosfløte sikrer den kremaktige konsistensen.
Så – her får du altså en rå kake, uten mel, med grønnsaker i – den kan jo ikke annet enn å være sunn? Om du ikke spiser hele på en gang, da…! Og fordi den er en rå kjøleskapskake, holder den seg fabelaktig godt i kjøleskapet i noen dager, så du får flere dager med nytelse. Enjoy!
Her er oppskriften: En rå kake som lager seg selv uten steking - og med mange variasjonsmuligheter. Vakker er den også! Bunn: Tørk av dadlene og ha dem i en food processor sammen med havre, bokhvete, kokos, nøtter og/eller frø. Kjør til du har en jevn, seig deig. Press deigen ut i to små paiformer med løs bunn, 10-12 cm i diameter. La deigen være flat i bunnen og trekke oppover kantene. Lag en jevn kant øverst. Krem: Tørk av dadlene og ha dem i food processoren sammen med tofu, kokosfløte og rødbete. Kjør til du har en jevn røre. Fordel fyllet i de to kakene. Sett tertene i kjøleskapet i minst 2 timer før servering. Pynt gjerne med kokosflak og blomster. For å klargjøre kokosfløten - sett den i kjøleskapet før bruk. Når du åpner den, bruk skje og løft ut det stivnete som er på toppen. Spar resten til en smoothie, for eksempel.
Rå terte med rødbetekrem
Ingredients
Instructions
Notes
Og om du vil prøve deg på en annen oppskrift med rødbeter – hva med denne fullkornskaken med eple og rødbete?
No Comments