Raita med pistasjnøtter er det perfekte følget til min indiske bakte blomkål. Du kan lage denne med gresskarkjerner også, for dem som er allergiske mot nøtter.
En raita er en indisk versjon av tzatziki, for å si det sånn. Den er laget med basis i yoghurt og inneholder ofte agurk. Den raitaen jeg deler med dere, inneholder ikke agurk, men grønne, flotte pistasjnøtter.
Raita pleier ofte å være den avkjølende delen i det indiske måltidet – og det er viktig, ifølge ayurveda, det tradisjonelle indiske medisinske systemet. Min raita inneholder avkjølende yoghurt, men også hot, grønn chili. Det er bare å nyte!
Her er linken til den bakte blomkålen med indiske krydder – som altså denne raitaen passer som hånd i hanske til.
Og om det blir igjen rester av raitaen, kan du fint servere det sammen med annen type middagsmat. Selv norske fiskekaker fortjener litt indiske smaker ved siden!
En kjølende, men likevel hot, saus som passer godt til all slags indisk mat og til fisk og kylling. Rør sammen alle ingrediensene til raitaen. Smak til med salt og kvernet sort pepper, pynt ev. med mer mynte og dill. Server raitaen ved siden av bakt blomkål, med kokt ris og eplechutney. Du kan godt bytte ut pistasjnøttene med gresskarkjerner, det smaker også deilig.Raita med pistasjnøtter
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments