Fargerike regnbue-muffins setter en god stemning for store som små, spesielt nå når vi må aktivisere oss selv. Disse blir dere garantert glade av!
Muffins er noe av det enkleste som er å bake, syns jeg. Du lager en røre, har den i fiks ferdige papirformer, og så pynter du når de er ferdig stekt. Barna kan veldig godt være med på å røre og måle opp ingredienser, og større barn klarer å bake muffins helt på egenhånd. (Bare husk å avtale hvem som skal rydde kjøkkenet etterpå 😉)
Regnbue-muffins
Men av og til trenger muffinsene et lite ekstra piff, for å bli noe spesielt. Som disse vaniljemuffinsene, som jeg har omvandlet til regnbue-muffins.
Alt du trenger, er en muffinsrøre (du kan til og med bruke ferdig muffinsmiks, om du er i beit for råvarer) og gilde konditorfarger.
Jeg delte muffinsrøren i fire like store deler, som jeg så farget.
Til denne batchen hadde jeg fire fine farger: Knall rosa, knall lilla, knall grønn og knall gul.
Selv om røren ser veldig fargerik ut, så blekner de fleste farger når du steker muffinsene. Derfor må du se an fargeeffekten som dine konditorfarger har, for å finne riktig mengde. Du må ta mye mer farge enn du tror, som regel.
Når røren er farget, er det om å gjøre å bruke like mye røre i hver muffinsform av hver farge, slik at alle muffinsene får alle fargene. Du trenger ikke røre om i formene, det blir mer enn nok fint mønster av bare å helle rørene oppå hverandre midt i formene.
Grovere muffins
Om du baker muffins fra bunnen av, kan du gjøre dem grovere (og dermed bittelitt sunnere) enn ferdigblandingene du får på butikken. Så mye som 1/3 av melet kan byttes ut med fint sammalt hvetemel eller fibramel.
Her er oppskriften!
Smakfulle, enkle, raske og superfine inni! En slager for store og små. Forvarm stekeovnen til 170 grader. Fyll 10 papirformer i en muffinsform, eller bruk doble papirformer. Ha mel, sukker, bakepulver, salt og smør i en kjøkkenmaskin og kjør til det er smuldret, som sand. Ha i halvparten av melken og kjør videre. Ha i resten av melken, egget og vaniljesukkeret og kjør til en jevn røre. Ikke kjør for lenge, da blir muffinsene seige. Del røren i fire like store deler. Tilsett godt med konditorfarge og rør den godt ut i røren. Fordel første røre med farge i alle formene. Fordel neste farge i alle formene. Fordel tredje farge i formene, og avslutt med siste farge. Formene skal nå være 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen i 20-25 minutter eller til en kakepinne kommer ren ut når du stikker den midt i den midterste muffinsen. La muffinsene hvile litt før du hvelver dem ut av metallformen. La muffinsene avkjøles helt før du ev. pynter dem.Regnbue-muffins
Ingredients
Instructions
No Comments