Helt siden jeg oppdaget rødbete latte på en hip café i nærheten av Portobello Road i London tidligere i vår, har jeg lett etter den perfekte oppskriften. Og nå har jeg funnet frem til noe som gjenskaper den deilige opplevelsen jeg hadde hos Brown & Rosie.
Det viser seg også at dette er det siste skuddet på stammen av multifargede lattedrikker. Først kom jo kaffe latte. Så kom chai latte for oss som ikke drikker kaffe. Og så kom gullmelk eller gurkemeie latte. Jeg elsker den! Himmelsk, uten koffein men med nok trøkk likevel. Så dukket matcha latte opp, for alle som elsker grønn te. Og nå altså den babyrosa rødbete latte. Vakkert – og godt!
Du får i deg de fargesterke stoffene fra rødbeten, og disse er også antiinflammatoriske og har en antioksidanteffekt. Med andre ord – et nærende alternativ til den vanlige kaffe latten.
En rosa, varm drikk som gir deg det beste fra rødbeten. Ha mandelmelk, rødbete, sirup, kanel, ingefær og vanlijeekstrakt i en blender og kjør til det er helt jevnt. Ha blandingen i en liten gryte og varm opp til det småkoker. Sil blandingen og sett til side. Ha den siste mandelmelken i en melkeskummer og lag skum. Bruk evt en miksmaster. Fordel rødbetelatten i to store glass eller kopper og topp med melkeskum. Topp evt med mer kanel eller ingefær om ønskelig. *Du får tak i ferdigkokte, hele rødbeter i velassorterte matbutikker. Let i grønnsaksavdelingen, de ligger vakuumpakket ved siden av vanlig, rå rødbete. Eller kok din egen!Rødbete latte
Ingredients
Instructions
Notes
No Comments