Prøv min rosa juledessert som en avveksling til multekremen eller risalamande! Du kan enkelt gjøre den vegansk også – men kalorifri blir den ikke!
Denne desserten er egentlig en salat. Tenk slik som en riktig god Waldorfsalat til nøttesteken like gjerne kan serveres som en dessert. Det syns jeg, i alle fall.
I den rosa juledesserten er det ananas og kirsebær som gir syrlighet og spenst, mens fylden kommer fra kondensert, søtet (kokos)melk og pisket (kokos)krem.
Pynt med det du måtte ønske: Friske, røde bær, flakede mandler, friske urter eller kokosdryss.
Oppskriften er nok til 5-6 porsjoner.
Slik lager du rosa juledessert:
- Ha en boks knust ananas (a 227 g) i en sil over en bolle. La fruktkjøttet renne godt av seg, klem med en gaffel. Juicen kan du spare til frokost.
- Ha det avrente fruktkjøttet i en stor bolle.
- Tilsett 270 g kirsebærkompott, få med mest mulig av bærene. Du kan også bruke fryste, tinte kirsebær.
- Tilsett også 200 g søtet, kondensert melk (eller søtet, kondensert kokosmelk).
- Rør godt sammen.
- I en bolle for seg stivpisker du 2 dl kremfløte (eller kokosfløte).
- Fold kremen varsomt inn i fruktkremen. Smak ev. til med litt ekstra sukker.
- Sett kjølig i en time før servering.
- Topp med jordbær, kirsebær, granateplefrø, kokosflak, mandelspon eller mynteblader.
No Comments