Sunne og skjønne oppskrifter

Rosegelé – luksus på glass

Har du ikke smakt rosegelé før? Da har du noe å se frem til – og superenkelt er det også å lage det. Du trenger bare fire ingredienser!

Jeg har alltid elsket duften av roser, og med en stor hage å beplante, velger jeg alltid roser med duft fremfor de som bare er vakre å se på. Våre roser er fortsatt ikke fullvokste, men de produserer nydelige, fyldige og duftende blomster man blir lykkelig av å se på.

roser i skål
Nyplukkede roser

Mannen min, som er gartneren av oss, sukker litt. «Her prøver jeg å gi deg rabarbra å lage mat av, men så velger du heller å kokkelere med blomstene vi skal beundre!»

Ja, det gjør jeg. For akkurat idet rosen har nådd sitt absolutt ypperste, både duft- og utseendemessig, er det på tide å høste dem inn og lage verdens enkleste og mest smakfulle rosesyltetøy, eller rosegelé.

Perfekt på yoghurt

Rosegeleen blir såpass myk at du med fordel kan bruke den som vanlig syltetøy. Men vanlig er det siste rosegeleen er. Derfor syns jeg det er ekstra vakkert og smakfullt å ha den over hjemmelaget yoghurt. Det hvite gjør at rosegeleen står frem som en juvel i skålen. Og smaken er eksotisk og parfymert.

Rosegelé med fire ingredienser

Det du trenger for å lage min versjon av rosegelé, er roser som er usprøytet, vann, gelésukker og sitronsaft. That’s it.

Sitronsaften er både med på å balansere smaken – syrlig opp mot søtt og parfymert – og å gi geleen den fantastiske fargen.
For idet du begynner å koke roseblader, vil de blekne helt, og kokevannet blir gyllent. Ikke rosefarget i det hele tatt. Men når du rører inn sitronjuicen, skjer noe magisk. Det hele skifter farge – til roserosa!

Her er oppskriften – lykke til!

Rosegelé

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...

Høstens enkleste, men mest eksklusive syltetøy!

Ingredients

  • 5 dl lettpakkede (ikke hardstappede) usprøytede roseblader
  • 3,5 dl vann
  • 3,5 dl gelésukker
  • 3 ss sitronjuice

Instructions

1

Skyll rosebladene i kaldt vann og ha dem i en gryte med vannet.

2

Kok opp og la småkoke i 8-10 minutter.

3

Ha i sukkeret, rør godt så det løser seg opp. Kok ca. 30 sekunder til.

4

Tilsett sitronjuice, rør om.

5

Hell geleen over på rene, varme glass. Sett på tett lokk og la stå på benken til romtemperert, før du setter dem i kjøleskapet.

Roseblader
Roseblader blir til rosegelé

Her er en deilig oppskrift på eplesyltetøy med chiafrø – om du er sugen på mer søtt, men sunt pålegg!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply