Sunne og skjønne oppskrifter

Saltknask med gresskarfrø til helgen

Saltsnacks av gresskarfrø med ingefær og solsikkekjerner

Har du tenkt på gresskarfrø som snacks? Innimellom er det godt med litt saltsnacks å kose seg med. Og jeg er i alle fall skrudd sammen slik at det er mye bedre å kose seg med noe hjemmelaget, enn med noe som er kjøpt. Når det til og med bare tar minutter å slenge sammen disse, har jeg ingen unnskyldning!

Disse små bitene av frø og ingefær er nokså magiske. Sunne, enkle å lage og super smakfulle! Nesten som et kinderegg, altså – bare bra for deg.

Hovedingrediensen er gresskarfrø.

Gresskarfrø er supermat – fulle av vitamin E, som av mange kalles forygelsesvitaminet. Dette vitaminet holder huden ung, men det er også viktig for et sunt, sterkt hjerte og sunne blodårer. Og så er det viktig for forplantingen. Forskning viser også at gresskarkjerner og gresskarkjerneolje kan være til hjelp mot forstørret prostata. Ingefær gir litt hete i smaken, og det kan styrke immunforsvaret.

Når du lager denne snacksen: Vær varsom med saltet – litt er mer enn nok! Og det er så mye god smak i frøene at du ikke trenger mye salt.

Saltknask til helgen

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Prep Time: 5 minutter Cooking Time: 15 minutter Total Time: 20 minutter

Frø er næringsrike - fulle av vitaminer, kostfiber, mineraler og sunt fett. Det er bare å nyte!

Ingredients

  • 2 dl gresskarkjerner
  • 1 dl solsikkefrø
  • 1-2 ts revet frisk ingefær
  • 3 ss flytende honning (evt litt mer :))
  • 2 ts olje
  • havsalt

Instructions

1

Rør sammen frø, ingefær og honning.

2

Ha oljen på en stekeplate og fordel frøblandingen over. Dryss litt salt over.

3

Stek i ovnen i 15 minutter på ca 160 grader.

4

Ta brettet ut og la frøene avkjøles noe før du har det i en bolle og serverer.

Vil du lage mer mat med frø? Da kan du prøve denne  oppskriften på rosmarinknekkebrød!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Therese
    2. januar 2016 at 20:00

    Dette var veeeldig godt Gunn Helene!

    • Reply
      bakingyogi
      4. januar 2016 at 12:46

      Tusen takk, Therese – ja, dette er så godt, så godt!

    Leave a Reply