En liten titt i skapet på yogaretreat i Hemsedal avslørte at jeg hadde nok ingredienser til å lage sesamkuler. Lykke! Det er sååå godt!
Når du trenger litt ekstra energi, en oppkvikker utpå ettermiddagen eller litt smart påfyll underveis på tur, da er en energikule eller to supert å ha. Bare sunne ingredienser, og tusen måter å lage dem på. I denne oppskriften brukte jeg det jeg hadde, lukket øynene og forestilte meg en himmelsk smak. Og slik ble det!

Og her er den superenkle oppskriften! For en som elsker sesamfrø, er dette absolutt himmelsk! Og superenkelt å lage. Ha dadler, rosiner, sesamfrø, havregryn, lønnesirup og vaniljesukker i en food processor med kniv. Kjør til du har en jevn masse som blir en stor klump. Ha i bokhveten og kjør pulsvis til det er lett blandet - ikke tilintetgjør bokhveten, den er knasende god! Ta deigen ut på benken og del i to like deler, trill til tykke pølser. Del hver pølse i 10 like store deler - eller flere eller færre, avhengig av hvor store sesamkuler du vil ha. Trill til fine kuler. Ha sesamfrø i en liten bolle og rull kulene oppi, så de blir pent dekket av frø. Oppbevares kjølig. Velger du glutenfrie havregryn, er disse kulene glutenfrie. Sesamfrø er et allergen noen reagerer på.
Kulene er veganske 🙂
Sesamkuler
Ingredients
Instructions
Notes
Vil du prøve deg på andre energikuler? Her er noen riktig gode, med lakris!
No Comments