Smaken av pepperkaker er ikke alt. Julen er også til for dem som elsker sjokolade! Her er en fantastisk oppskrift på en myk smelter-på-tungen sjokoladefudge med et hint av mokka, og friskt akkompagnert av peppermynte.
Jeg skal ikke en gang late som om denne oppskriften er sunn. Selv om den jo inneholder 70 % sjokolade, som er proppfull av antioksidanter. Men i sin enkelhet er den vidunderlig skjønn! Og dermed hører den til her i mitt oppskriftsunivers. Lag og nyt! Og fortell meg gjerne hvordan det gikk. Her i huset gikk det slik at det meste er spist opp allerede…
Vil du prøve en sunnere fudge? Sjekk gresskarvarianten min!
Sjokoladefudge med peppermynte
En smakfull sak, lett å lage, enda lettere å elske!
Ingredients
- 450 g 70 % sjokolade
- 4 dl søtet kondensert melk (IKKE Viking-melk, med feks Carnation)
- En klype salt
- 1 ts instant espressopulver utrørt i 1 ss kokende vann
- 1/2 ts peppermynteekstrakt eller -olje
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 4 julestenger av peppermynte, eller en neve polkagriser
Instructions
Kle en 20 x 20 cm kakeform med papir.
Smelt sjokoladen sammen med kondensert, søtet melk og salt i vannbad (kokefast bolle plassert i gryte med kokende vann). Rør til alt er smeltet.
Ha i espresso, peppermynte og vanilje og rør godt.
Ha massen over i formen.
Topp med grovhakkede julestenger. Klem dem litt ned i fudgen.
Sett fudgen i kjøleskapet i minst 3 timer.
Løsne langs kanten med skarp kniv. Løft det hele over på en fjøl før du kutter fudgen i ca. 50 biter. Vel bekomme!
Notes
Jeg oppbevarer denne i kjøleskapet, det er best!
No Comments