Sunne og skjønne oppskrifter

Sjokolademousse med avokado

Avokado i sjokolademousse – det må da smake rart? Nei, det gjør det så visst ikke! Sjokoladeavokadomousse er blitt en sikker vinner når jeg serverer dessert. Den er så enkel, og så sunn, at du bare MÅ prøve den!

Med sjokolade…

Liker du sjokolade, elsker du denne moussen. Spesielt fordi den ikke kan sies å være en «guilty pleasure» – den er ikke skyldbetynget i det hele tatt. Mørk sjokolade er fullt av antioksidanter – les for eksempel hva sjokoladen gjør med Parkinson-pasienter her – og den inneholder et stoff som gjør oss opprømte, nesten forelsket (les mer om sjokoladeamfetamin her).

Og avokado…

Og så var det avokadoen, da. Med sitt hjertevennlige, myke fett og sin kremaktige konsistens er den perfekt som base for en mousse. Den inneholder ca. like mye fett som lettrømme, men av det sunne slaget – det som er bra for hjertet. Og et tips: Her kan du lære hvordan du skreller avokadoen for å få med deg mest mulig næring.

Velg avokado som er godt moden, uten å være brun inni. Hard avokado gir ingen luftig, kremet sjokolademousse!

Til sammen…

Sjokolade og avokado – og noen få andre ingredienser (ja, sukker – det må jo smake litt søtt) – det er alt som skal til. Og en kraftig food processor med kniv. Her er oppskriften min – det er bare å nyte!

Sjokolademousse med avokado (aka sjokoladeavokadomousse)

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4
Prep Time: 15 min Cooking Time: 1 time Total Time: 1 t 15 min

En mørk, fyldig og kremet dessert som må sies å være svært så sunn.

Ingredients

  • 50 g kakaopulver
  • 3 modne avokadoer, ca 300 g avokadokjøtt
  • 2 dl melk
  • 2 ts vaniljesukker - eller mer, smak deg frem
  • 1/2 ts salt - smak deg frem
  • 1 dl sukker - smak deg frem
  • 30 g 70 % kokesjokolade til pynt

Instructions

1

Ha kakaopulver, avokado og melk i en food processor med kniv og kjør til du har en jevn mousse.

2

Smak til med vaniljesukker, salt og sukker - ha i litt og litt av gangen, kjør i pulser og smak underveis.

3

Når smaken er passe, fordeler du moussen i fire pene glass.

4

Dekk til og sett kjølig en times tid.

5

Pynt med revet sjokolade før servering.

Notes

Det går fint an å bruke soyamelk eller andre melkealternativer her, for å lage moussen allergivennlig eller vegansk.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply