Sunne og skjønne oppskrifter

Slik spirer du linser

Spirer av liniser som ligger på et kjøkkenhåndkle

Du har sikkert kjøpt spirer i butikken til stive priser. Men har du tenkt på hvor lett du kan lage denne sunne ingrediensen hjemme?

Jeg forklarer deg hvordan du kan spire linser på kjøkkenbenken. Fremgangsmåten funker like fint på tørre kikerter, bønner, chiafrø og linfrø. Alt du trenger, er et glass, et stykke stoff og noe å spire!

Mye av helseeffekten i spirene kommer fra enzymene de inneholder. Les mer om enzymer i mat her.

Slik spirer du linser

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Serves: 1 liter
Prep Time: 10 minutter Total Time: 10 minutter

Ingredients

  • 1 dl tørre linser (jeg viser med franske Puy-linser som er ekstra rike på jern)
  • 5 dl vann
  • 1 2-liters Norgesglass
  • et stykke bomullsstoff/gas/klut
  • en strikk eller litt hyssing

Instructions

1

Skyll linsene godt.

2

Ha dem i glasset og hell på 5 dl vann. Legg tøystykket over åpningen på glasset og sikre med strikk eller hyssing. La linsene ligge i bløt i 24 timer, unngå direkte sollys.

3

Etter 24 timer heller du av vannet. Du kan godt helle av vannet gjennom stoffet, dersom det er mulig. Fyll på rent, kaldt vann, rist forsiktig på linsene og hell av alt vannet. Ha på stoffet igjen.

4

Legg glasset sidelengs på benken, la linsene fordele seg jevnt i glasset. Glasset skal ikke ha direkte sollys.

5

Hver 12. time eller så, fyller du glasset med vann, rister varsomt og heller av vannet igjen så linsene får skylt seg. Etter 12-18 timer vil du se de første bittesmå spirene komme frem.

6

Gjenta skylling hver 12. time til linsene har spirer som er ca. 1 cm lange.

7

Det tar ca. 48 timer å fylle hele glasset med spirer.

8

Skyll linsene en siste gang og hell dem utover et rent kjøkkenhåndkle, så de får tørke seg noen minutter.

9

Ha linsene over i en tett boks og oppbevar dem i kjøleskapet.

10

Nyt!

Her ser du de ulike stadiene:

Bløtlegging

Liggende ute av direkte sollys

Lange, fine spirer!

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply