Sunn mat

Smart restemat om sommeren

Ta vare på restemat, også på sommeren! Her er noen kjente, og noen mer kreative, måter å bruke rester av sommermat på. Lomper, smeltet is og kalde poteter får nytt liv. Del gjerne om du har flere gode tips!

Smeltet iskrem

Smeltet isen i solen? Den blir ikke så delikat å fryse for å servere på nytt, men du kan gjøre ett av to med den: 1. Sett i fryseren likevel, og bruk i en milkshake med friske bær eller frukt. Eller 2: La den smelte helt, og bruk den i stedet for melk og sukker i vaffel– eller pannekakerøre . Bruker du grovt mel og havregryn, og mye egg, så er de sunne selv med iskrem inni!

Jordbær

Ble det igjen noen jordbær etter selskapet? Rens dem, del i to og legg i pose i fryseren. Så kan du bruke dem i smoothie når det passer. Du kan også mose dem med en gaffel sammen med litt chiafrø og vaniljesukker, og du har et rårørt syltetøy som er nydelig på yoghurt eller brødskiven. Perfekt bruk av restemat!

Blandet salat

Vi lager gjerne for mye salat på sommeren, det er så mye som frister. Resten av salaten kan med fordel spares til dagen etter (men ikke lenger). Bland med nye grønnsaker og mer salat, og du har en deilig lunsj – for eksempel sammen med kikerter eller fetaost.

Kokte nypoteter

Om du ikke er som min mors familie, som mauler kalde poteter, så kan du spare dem og bruke på flere måter. Kalde, skivede poteter er deilig med litt kaviar på, eller en rømmeklatt – som pålegg på brød. Du kan også steke biter av kokte poteter i pannen med litt løk og hvitløk – det er en deilig kveldsrett.

Lomper

Ble det igjen lomper etter pølsegrillingen? De er perfekt som kaffemat med litt prim på. Men hva med å bruke lompene i en norsk quesadilla? Smelt smør i en panne og legg i en lompe. Dryss over revet ost, mais, avokadobiter, koriander og hot salsa – og så ost igjen. Legg på en lompe til, trykk det ned i pannen og stek til osten smelter. Legg et lokk over pannen, snu det hele opp ned så lompequesadillaen lander på lokket med den stekte siden opp. Skli quesadillaen ned i pannen igjen med den ustekte siden ned, og stek litt til. Smakfull restemat, klar til servering!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply