Sunn mat

Smoothie på 1-2-3

Jeg er veldig glad i å starte dagen med en deilig smoothie. Men noen morgener er mer travle enn andre, og da er det godt å ha hjemmelagde porsjonspakker med smoothieblanding klar i fryseren.

Bruk opp rester

I en smoothieblanding kan du ha det meste. Grønnsaker, frukt, bær, juice… bruk gjerne rester du måtte ha for hånden. På bildet ser du fire fine bokser med banan på toppen. De supre bananene var egentlig brune og litt triste der de lå på fruktfatet. Tilsvarende – kutt vekk det bløte på en gjenglemt sitron og bruk i smoothien. Eller gulrøtter – skrell, del og kok dem, så er de perfekte i en smoothieblanding.

Smoothie fra ferdig blanding

Beregn 1 liten banan per porsjon. Eller eventuelt 2/3 stor banan. Modne bananer har mye sødme, så du slipper å bruke honning eller annet. I mine bokser har jeg også ca. 1 dl blåbær, 1 ss solbær, en neve kuttet grønnkål og noen biter skrelt vannmelon.

Lilla smoothie med blåbær grønnkål og spiselige blomster

Pakk det godt og frys, så er det klart til smoothie når du måtte ønske det! Jeg mikser min med 1 dl hjemmelaget yoghurt og 2 ss cottage cheese for ekstra proteiner, og 1 dl hjemmebrygget kombucha for flyt. Du kan fint bruke juice eller melk også. Men kombuchaen tilfører spennende melkesyrebakterier og en friskhet som kler smoothien godt. Jeg pleier også å røre inn en spiseskje chia-, hamp-, lin- eller sesamfrø, for sunt fett, omega-3, fiber, mineraler og vitaminer.

Smoothie som inspirasjon

Jeg liker å kaste mindre mat. Og siden jeg er så glad i smoothie, kan jeg bruke den til å bli kvitt rester som ellers ville gått i søpla (etter å ha ligget lenge i kjøleskapet i påvente av … hvem vet). Stekt søtpotet fra gårsdagens middag? Rett i smoothiemiksen. Litt tjafsete babyspinat? Oppi en boks, sammen med noe annet godt. Bløt avokado? I boksen med det! Og på den måten får jeg varierte og spennende smoothier som jeg av og til nesten ikke vet hva inneholder. Nam!

Lysten på en smoothieoppskrift fra bunnen av? Sjekk denne nydelige med spinat!

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply