Nektarin som hovedingrediens? Ja, hvorfor ikke!
Noen ganger er det på sin plass med en helt enkel lunsj. Her har jeg skåret opp en nektarin og dandert den over noen skjeer cottage cheese. Pynten er frisk lavendel og mynte. Og litt chiafrø.
Det enkle er ofte det beste, sier et ordtak. Og det gjelder så absolutt her. Denne salaten smaker forførende magisk – du blir fløyet på dagdrømmende vinger ned til syd-Frankrike og Provence, der disse ingrediensene kommer fra. Det er bare å nyte! Og rent ernæringsmessig er det sunt også.
Nektarin – en av fem om dagen
Du får en mager, proteinrik lunsj med antioksidanter, fiber, vitamin C, kalsium og litt omega-3. Og så har du gjort unna en av de fem om dagen – det beskytter deg mot hjertesykdom, diabetes type2, ulike former for kreft og andre livsstilsrelaterte sykdommer.
Får du ikke tak i de aller saftigste og søteste nektarinene, kan du ringle litt flytende honning over salaten. Men litt er nok. La de friske urtene gjøre smaksopplevelsen komplett!
Nysgjerrig på hvor sunt lavendel er? Les mer her!
Og her er en annen oppskrift med lavendel. Jeg tror dette er favoritt-urten min!
2 Comments
Mary Cook
15. juli 2020 at 10:43Wonderful content thank you
From your friend in Australia Tasmania
I am slowly learning your language
👍🍑🌶
bakingyogi
19. juli 2020 at 13:27Wow, Mary – you continue to impress me! I’m so happy you like what I have to offer 🙂