Sunne og skjønne oppskrifter

Sommermat du enkelt lager

Tallerken med cottage cheese, nektarin, lavendel, mynte og chiafrø

Det er mye som kan kalles sommermat. Pølser, spekemat, laks. Men for meg er sommermat det lette, lyse, rene – det som bringer farge på tallerkenen og i glasset. Her får du mine beste tips til sommermat du enkelt lager selv.

Sommeren er for meg late dager der lite skjer, men hvor de store opplevelsene er å finne i de små detaljene. En frisk salat i skyggen under parasollen. En kurv modne jordbær på stranden. En skive ananas på grillen. Under har jeg samlet tre supre oppskrifter du garantert får sommerstemning av, selv om du til og med skulle være på fjellet der jeg ser det er sne nå i juli!

Tallerken med cottage cheese, nektarin, lavendel, mynte og chiafrø

En enkel sommerlunsj – men så vakker og smakfull! Ferske nektariner er på sitt aller mest søte og smakfulle nå. Sammen med lavendel får du en utsøkt liten rett som virkelig gjør sitt til å ta sommerdagen til nye høyder. Her får du oppskriften.


Iskaffe eller frappé i høyt glass med prestekrager

Et av mine beste sommerminner fra Hellas – iskald frappé servert i høye glass. Jeg er ingen kaffedrikker, men denne lekre iskaffen med kaldt skum er uslåelig. Her får du min versjon – sunn og god!


Rundstykker med oliven og fine rundstykker i haug på bordplate

Er det uventede gjester på vei? Da er det fint å lage en stor porsjon saftige rundstykker – like gode for store som små, og perfekt til både salt pålegg som søtt – selv når de inneholder oliven. Den ufeilbarlige oppskriften får du her!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply