Sunne og skjønne oppskrifter

Sorbe av grønn te

Dessert sorbe i skål

Sorbe er en sommerlig, lett og forfriskende dessert. Lagd på grønn te er den i tillegg full av antioksidanter som holder deg ung.

Kinesere og japanere er svært begeistret for grønn te, og mange steder foregår både innhøsting og produksjon for hånd etter eldgamle tradisjoner. Blant de grønne teslagene er gunpowder fra Kina og sencha-te fra Japan verdenskjent. Til forskjell fra sort te er den grønne teen ikke gjæret, og dermed blir innholdet av antioksidantgruppen katekiner enda høyere enn i sort te. Når du lar teen trekke i to–tre minutter, vil opp til 80 prosent av katekinene slippes ut og komme deg til nytte. I tillegg finner vi antioksidanten quercetin i grønn te.

Grønn te og leddgikt

Grønn te kan være et godt valg dersom du er i faresonen for å utvikle leddgikt. En studie gjort på mus viste at dersom de daglig fikk grønn te tilsvarende fire kopper for oss mennesker, ble risikoen for leddgikt halvert. Grønn te har også vist seg å redusere japaneres risiko for aldersdemens. To kopper grønn te daglig var nok til å holde hjernen ung og aktiv. Alle som ønsker å passe vekten og bevare en ungdommelig kropp, er tjent med å ha en god forbrenning.

Antioksidanter i grønn te stimulerer kroppens celler til å forbrenne fett. Tre kopper grønn te daglig økte forbrenningen til en gruppe sveitsiske menn med hele 4 prosent. Effekten skyldtes ikke koffeinet, og hjerterytmen ble heller ikke påvirket.

Her er oppskriften på min deilige sommerdessert, sorbe på grønn te:

Grønn te-sorbe

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Arsky Serves: 4

Forfriskende, foryngende dessert som er full av de potente antioksidantene katekiner. Sorbeen holder seg fint i fryseren i inntil en uke. Bare gi den en rask omgang i food processoren før servering, så er den som ny!

Ingredients

  • 8 toppede ts grønn te (eller 8 poser grønn te)
  • 5 dl kokende vann
  • 5 dl vann
  • 3 dl sukker
  • 2 ss lys sirup
  • 2 ss sitronsaft
  • ev. sitronmelisse til pynt

Instructions

1

Ha teen i en gryte, hell på 5 dl kokende vann og la teen trekke i 5 minutter.

2

Kok opp 5 dl vann med sukker. Kok i 1 minutt. Ta gryten av varmen og rør inn den grønne teen (uten bladene/posene), sirup og sitronsaft.

3

Ha sorbe-miksen over i en bolle og sett den kjølig i en time.

4

Hell den avkjølte blandingen i en vid metallform og sett i fryseren.

5

Bruk en gaffel og rør om hver halvtime til alt er godt innfrosset, men samtidig kornete.

6

Server i pene glass, gjerne med sitronmelisse som pynt.

Vil du vite mer om te? Finn ut hvorfor tevannet er avgjørende for helseeffekten!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply