Når jeg hører om noe nytt og spennende, er jeg ikke sen om å prøve det – så lenge det dreier seg om mat, da! Her er det siste skuddet på reportoaret mitt: Søtpotet-toast. Du bruker søtpotetskiver som du ville ha brukt brødskiver, og topper med det du måtte ha lyst på. På bildet har jeg brukt tre ulike pålegg:
Gorgonzola og rød paprika
Italiensk salat (uten kjøtt) med agurk
Syltet ingefær og wasabi (den var heit, for å si det sånn!)
Andre fine kombinasjoner er philadelphiaost med blåbær, peanøttsmør og banan, egg og tomat eller også cottage cheese og reddiker.
Når passer det å spise søtpotet-toast, da? Når som helst der du ellers ville ha spist en brødskive. Frokost, lunsj, kvelds – eller når du skal kose deg litt ekstra. Du får et måltid med mindre karbohydrater og færre kalorier enn ved et vanlig brødmåltid, samtidig som du får flust med fiber og betakaroten fra søtpoteten. Ha alltid noen ferdigbakte søtpotetskiver i kjøleskapet, så er du aldri langt unna et sunt måltid!
En lavkarboversjon av ristet brød med pålegg! Forberedelser: Forvarm stekeovnen til 220 grader. Kutt søtpoteten i 5 mm tynne skiver, med skallet på (her er det sunt fiber!). Legg skivene på en bakepapirkledt ovnsrist, de skal ligge spredt så alle bakes fint. Ovnsbak skivene i ca. 20 minutter. La skivene avkjøles på rist. De kan fint oppbevares i tett boks i kjøleskapet i inntil en uke. Toast: Når du skal lage en toast, finn frem det ønskede antallet bakte søtpotetskiver. Sett dem i brødristeren og gi dem en par-tre omganger, til de har fått fin stekeskorpe. Topp de varme søtpotet-toastene med ønsket pålegg. Nyt!Søtpotet-toast
Ingredients
Instructions
No Comments