Trenger du en smakfull majones på 1-2-3, behøver du ikke lete lenger. Den er her! Superenkel å lage, og fyldig og fin i konsistensen. At den er uten egg kan jo være en fordel for deg som er veganer, har eggeallergi eller (som jeg var) er tom for egg.
Jeg husker den gangen jeg fikk min første stavmikser. Sammen med selve mikseren kom det et høyt, smalt beger – til å lage majones i, sto det i bruksanvisningen. Jeg hadde aldri laget majones før (ha meg unnskyldt, jeg var tidlig i 20-årene) og syntes det hørtes både eksotisk og spennende ut. Så jeg prøvde, med olje, sitronsaft og egg og alt som til faget henhører. Fascinert så jeg hvordan proteinene i egget emulgerte vannet i sitronsaften og fettet i oljen til en kremhvit, tykk majones.
Ferdig på 5 minutter - raskere går det ikke! Og du lager enkelt aquafaba ved å la kikerter renne av seg i en sil over en bolle. Det avrente vannet er bønnevann - aquafaba. Ha chili, sitronsaft, sennep, aquafaba og kikerter i et smalt, høyt beger som akkurat har plass til stavmikserhodet. Kjør på full fart til du har en jevn blanding, helt uten klumper. Så, mens du har 'gassen i bånn', tilsetter du litt og litt olivenolje til du får en rosafarget tykk majones. Smak til med salt og pepper og server. Majonesen holder seg i en uke om du oppbevarer den i tett boks med lokk i kjøleskapet.Spicy majones uten egg
Ingredients
Instructions
Majones uten egg
Siden den gang har det blitt mange runder med majoneslaging hjemme. Men så en dag sto jeg der uten egg. Og kom på at det måtte da gå an å bruke bønnevann, aquafaba, til emulgator? Tast, tast, tast, på pc-en, og jo da, det fantes mange majonesoppskrifter med aquafaba.
Basert på inspirasjonen fra nettet, har jeg laget min egen spicy chilimajones uten egg. Vel bekomme!
Og om du lurer på hva annet spennende du kan lage med aquafaba, kan du ta en titt på disse florlette, sprø marengsene.
Her har jeg ringlet chilimajonesen over en veganrett med råstekte poteter, edamamebønner og kikerter. Issalat med valnøtter og kapers ved siden av!
No Comments