Sunne og skjønne oppskrifter

Spicy majones uten egg

Eggefri vegan majones med chili

Trenger du en smakfull majones på 1-2-3, behøver du ikke lete lenger. Den er her! Superenkel å lage, og fyldig og fin i konsistensen. At den er uten egg kan jo være en fordel for deg som er veganer, har eggeallergi eller (som jeg var) er tom for egg.

Jeg husker den gangen jeg fikk min første stavmikser. Sammen med selve mikseren kom det et høyt, smalt beger – til  å lage majones i, sto det i bruksanvisningen. Jeg hadde aldri laget majones før (ha meg unnskyldt, jeg var tidlig i 20-årene) og syntes det hørtes både eksotisk og spennende ut. Så jeg prøvde, med olje, sitronsaft og egg og alt som til faget henhører. Fascinert så jeg hvordan proteinene i egget emulgerte vannet i sitronsaften og fettet i oljen til en kremhvit, tykk majones.

Spicy majones uten egg

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 4,50 out of 5)
Loading...
By Gunn Helene Serves: 5 dl
Prep Time: 5 minutter Total Time: 5 minutter

Ferdig på 5 minutter - raskere går det ikke! Og du lager enkelt aquafaba ved å la kikerter renne av seg i en sil over en bolle. Det avrente vannet er bønnevann - aquafaba.

Ingredients

  • 1/2 rød chili, renset og finhakket
  • 1 ss sitronsaft
  • 2 ts dijonsennep
  • 1/2 dl aquafaba, avrent kikertvann
  • 12 kikerter
  • 1 dl rapsolje
  • 3/4 dl jomfruolivenolje
  • Salt og pepper etter smak

Instructions

1

Ha chili, sitronsaft, sennep, aquafaba og kikerter i et smalt, høyt beger som akkurat har plass til stavmikserhodet.

2

Kjør på full fart til du har en jevn blanding, helt uten klumper.

3

Så, mens du har 'gassen i bånn', tilsetter du litt og litt olivenolje til du får en rosafarget tykk majones.

4

Smak til med salt og pepper og server.

5

Majonesen holder seg i en uke om du oppbevarer den i tett boks med lokk i kjøleskapet.

Majones uten egg

Siden den gang har det blitt mange runder med majoneslaging hjemme. Men så en dag sto jeg der uten egg. Og kom på at det måtte da gå an å bruke bønnevann, aquafaba, til emulgator? Tast, tast, tast, på pc-en, og jo da, det fantes mange majonesoppskrifter med aquafaba.

Basert på inspirasjonen fra nettet, har jeg laget min egen spicy chilimajones uten egg. Vel bekomme!

Og om du lurer på hva annet spennende du kan lage med aquafaba, kan du ta en titt på disse florlette, sprø marengsene.

 

Her har jeg ringlet chilimajonesen over en veganrett med råstekte poteter, edamamebønner og kikerter. Issalat med valnøtter og kapers ved siden av!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply