Bruk forskningsresultatene og spis deg frisk! Alle mennesker spiser og alle mennesker har derfor et forhold til mat. Heldigvis er det slik at de fleste av oss har et positivt forhold til mat slik at vi gleder oss til måltidene og liker å nyte god mat i godt lag. Mange dyrker sitt forhold til mat gjennom kokkekunsten, og her kan en amatør ha like stor glede av resultatet som en profesjonell.
Ved å spise, sørger vi for å få i oss alle de stoffene som er nødvendige for at kroppen skal fungere. Jo bedre kunnskap vi har om kosten, desto enklere er det å leve sunt og å tilføre kroppen det som skal til for å ha en god helse og en velfungerende kropp.
Dy kan utvikle ditt forhold for mat til kroppens og helsens beste – samtidig som du ivaretar gleden og nytelsen som ligger i virkelig god mat! På bloggen her, og på online kursene mine kan du lære mer om hvordan:
- kosten kan virke positivt inn på helsen
- riktig mat kan være viktig medisin ved ulike plager og tilstander
- du kan velge i det daglige for å bygge en sunn kropp og å forebygge helseplager
- du ved hjelp av kosten kan lindre små og store plager som kan oppstå fra tid til annen
Hvis du rammes av sykdom, alvorlig eller lett, bør du alltid oppsøke lege (eller annen godkjent behandler). Rådene mine er ingen erstatning for den medisinen du er blitt anbefalt å ta eller er blitt foreskrevet. Men ved å følge rådene kan du selv bidra til å lindre plager og ubehag på en naturlig måte.
Spis deg frisk basert på forskning
De rådene og tipsene som jeg gir deg, er basert på vitenskapelig dokumentasjon, så vel som erfaring fra folkemedisin. Ikke alle plager og ubehag kan lindres like godt hos alle, og ofte er det slik at det som hjelper for en person ikke nødvendigvis hjelper for en annen med de samme plagene. Det hele dreier seg derfor i stor grad om litt prøving og feiling, der du er den eneste som kan finne ut hva som virkelig hjelper for deg.
Hvis du spiser … kan du forebygge…
- Mindre synlig fett fra kjøtt og mindre fete melkeprodukter og oster – forebygger hjerte- og karsykdommer og kreft
- Mer myke margariner og planteoljer i stedet for harde margariner og smør – forebygger hjerte- og karsykdommer og kreft
- Mer fisk og fiskeolje – forebygger hjerte- og karsykdommer
- Mer grovbrød og grove kornprodukter – forebygger forstoppelse, kreft og jernmangel
- Mer frukt og grønnsaker – forebygger hjerte- og karsykdommer, kreft, forstoppelse, for tidlig aldring
- Mindre sukker, brus og søtsaker – forebygger karies og tannråte
- Mindre salt – forebygger høyt blodtrykk
- Regelmessige måltider – forebygger overvekt og diabetes type 2
- Magre melkeprodukter – forebygger beinskjørhet
Her kan du lese om kost ved alzheimer.
Og her kan du lese om kost ved irritabel tarm.
No Comments