Yoga og helse

Stress ned med en øyepute

øyepute øyepose over øynene på to yogaelever

En øyepute kan utgjøre hele forskjellen. Noen ganger har vi behov for å slappe ekstra godt av. Et lett trykk over øynene, sammen med herlig mørke og en mild duft av beroligende urter kan være det du trenger for å lande helt i stressende tider.

Vi trenger å slappe av i hodet for tiden. Etter en lang dag på jobb – enten det er på hjemmekontor (med ungene kravlende rundt bena), i helsevesenet (der det er ufattelige påkjenninger nå) eller om du er i isolasjon eller karantene.

Da kjennes det ekstra deilig ut å kunne legge seg ned på rygg, med en øyepose over øynene eller pannen.

Vi trenger ro i hodet, når hodet er fylt av tanker som slåss om oppmerksomheten. Uro, bekymringer og engstelser kan parkeres når du får roet deg helt ned.

Vi trenger ro i hodet, når migrenen kommer krypende.

Vi trenger ro i hodet, når vi endelig har tid til å lande på yogamatten.

Hva er en øyepute?

Mange opplever en enda større ro når de bruker en øyepute. Den lille ekstra vekten får øynene til å slappe av. Det blir ordentlig mørkt rundt deg, og verden står litt stillere.

Duften av lavendel og kamille fra tørkede urter gir deg det etterlengtede puffet i retning av total avslapning.

Du kan bruke øyeposen over øynene, over pannen, på solar plexus, en i hver hånd når du ligger på rygg… Eller oppvarmet eller avkjølt over nakken, om du har spenninger der.

Her kan du lese mer om hvordan en øyepute kan hjelpe deg til en dypere avspenning.

Ønsker du deg en øyepute?

Jeg syr øyeputer og fyller med jasminris, tørket lavendel og tørket kamille – og jeg sender gjerne i posten til deg. Så du kan nyte fullstendig avslapning – eller du kan gi gaven av fred og ro til en du er glad i.

Se øyeputene her!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply