MENUMENU
Sunne og skjønne oppskrifter

Sukrede mandler

Nærbilde av mandler med sukker på

Jeg har aldri vært glad i brente mandler. Jeg syns de smaker…brent! Men disse mandlene her er skikkelig gode. De smaker av marsipan.

Det er hyggelig å ha noe juleaktig å servere til gjester allerede i begynnelsen av desember. Og da er det spesielt fint å kunne by på noe som er litt sunnere enn de fleste småkaker. Disse mandlene er ikke brent, for jeg er ikke så glad i den svidde sukkersmaken. De er sukrede! Gode, klumpete og med smak av hjemmelaget marsipan.

Mandler, sukker og vann

Oppskriften har jeg fra fru Gellein. Hun var mammaen til en gutt i klassen min på barneskolen på 1970-tallet. Det var hun som introduserte familien min for sukrede mandler, og umiddelbart var jeg solgt. Ikke brent smak i sikte, heldigvis!

Og med bare tre ingredienser, er denne oppskriften plutselig ultratrendy. En enkel og sikker juleknask-slager – og du får massevis av sunt kalsium i nøttene.

Sukrede mandler

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 5,00 out of 5)
Loading...
Av: Gunn Helene
Matlagingstid: 30 minutter

Trikset med de sukrede mandlene er å la dem vær ei gryten lenge nok. Tålmodighet er en dyd 🙂

Ingredienser

  • 2 kopper mandler
  • 1 kopp sukker
  • ½ kopp vann

Slik gjør du

1

Legg klar et bakepapir på kjøkkenbenken.

2

Ha alt i en tykkbunnet gryte og kok opp under litt omrøring. Jeg bruker jerngryte og en tresleiv.

3

Rør om jevnlig. La det koke på middels-høy varme, pass på at det ikke svir seg.

4

La vannet fordampe helt, mens du rører. Det danner seg et brunhvitt "mel" i gryten. Nå nærmer det seg!

5

Rør om mens du følger med i bunnen i gryten. Nå begynner "melet" å smelte igjen, og blandingen kladder seg rundt mandlene.

6

Når det ser ut som på bildet, og noen nøtter så vidt har begynt å bli litt blanke, heller du ut de sukrede mandlene på bakepapiret. Spre dem godt. La ligge og tørke til de er avkjølte og sprø.

7

Dette er en perfekt venninnegave også - pakk inn i kremmerhus av cellofan!

Lysten på mer varm vinterkos? Sjekk min oppskrift på gyllen melk!

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar