MENUMENU
Sunne og skjønne oppskrifter

Sukrede mandler

Jeg har aldri vært glad i brente mandler. Jeg syns de smaker…brent! Så da fru Gellein på 1970-tallet introduserte familien min for sukrede mandler, var jeg solgt. Ikke brent smak i sikte, men mer smaken av rå marsipan, En enkel og sikker juleknask-slager – og full av sunt kalsium i nøttene!

Sukrede mandler

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...
Av: Gunn Helene
Matlagingstid: 30 minutter

Trikset med de sukrede mandlene er å la dem vær ei gryten lenge nok. Tålmodighet er en dyd 🙂

Ingredienser

  • 2 kopper mandler
  • 1 kopp sukker
  • ½ kopp vann

Slik gjør du

1

Legg klar et bakepapir på kjøkkenbenken.

2

Ha alt i en tykkbunnet gryte og kok opp under litt omrøring. Jeg bruker jerngryte og en tresleiv.

3

Rør om jevnlig. La det koke på middels-høy varme, pass på at det ikke svir seg.

4

La vannet fordampe helt, mens du rører. Det danner seg et brunhvitt "mel" i gryten. Nå nærmer det seg!

5

Rør om mens du følger med i bunnen i gryten. Nå begynner "melet" å smelte igjen, og blandingen kladder seg rundt mandlene.

6

Når det ser ut som på bildet, og noen nøtter så vidt har begynt å bli litt blanke, heller du ut de sukrede mandlene på bakepapiret. Spre dem godt. La ligge og tørke til de er avkjølte og sprø.

7

Dette er en perfekt venninnegave også - pakk inn i kremmerhus av cellofan!

Subscribe & Follow

Du vil kanskje også like

Ingen Kommentarer

Legg igjen en Kommentar