Sunne og skjønne oppskrifter

Sunt fruktgodteri til store og små

Frisk frukt eller bær, litt sitronsaft, litt stevia og en hemmelig ingrediens er alt som skal til når kundalinilærer, skuespiller og småbarnsmor Cecilie Jørstad disker opp med hjemmelaget godteri. Oppskriften lærte hun i Singapore!

I dag er Cecilie Jørstad gjesteblogger hos meg, og det er jeg så glad for! Her er det hun skriver:


Agar agar-godteri med mangobiter

Jeg elsker å være i bevegelse og mat er lidenskap… Da jeg jobbet som frilansskuespiller, var oftest feriene booket med jobb, og det ble viktig å lage seg et frirom i løpet av året – tid for rekreasjon og inspirasjon. Jeg har alltid elsket å reise – og dit jeg reiste ble matbutikker og markeder alltid oppsøkt med iver og fascinasjon.

Singapore er et fantastisk mat-mekka. Folket som lever i Singapore har røtter fra India, Kina og Malaysia. Matkulturen står sterkt og variasjonen er stor. Under min reise til Singapore i 2003, bodde jeg 3 uker hos familien Varadaraj. Da en av barna fikk magevondt, blandet mammaen ‘agar agar-pulver’ med lunkent vann og satte til avkjøling. Dette gav en gelélignende posjon, der alger (agar agar) er gode for tarmen og anvendes som tykningsmiddel.

Vertskapet fortalte meg at agar agar betyr’ sånn passe’- det er vanskelig å måle hvor mye pulver som skal benyttes. Så agar agar = litt på slump, rett og slett.

Her er en oppskrift på gelégodteri for barn. Der bruker jeg måleskje med agar agar, men de blir livevel aldri like, men oftest vellykket – ikke alltid i fasong men alltid på smak. Sånn er det, når man kokkelerer på slump!

  • ♥ 1,5 dl sitronsaft
  • ♥ 2 dl mangobiter, blåbær eller det du måtte ønske
  • ♥ 6 dråper stevia
  • ♥ 4 ss agar agar/gelatin

Kok/varm opp bær eller frukt sammen med sitronsaften. Ta til side og tilsett resterende ingredienser og rør kraftig. Fyll blandingen i ønskede former og la dem stivne i kjøleskap/fryser.

Det er også lurt å koke inn litt ingefær – perfekt godis for småforkjølede barn.


Tusen takk, Cecilie! Og for deg som er nysgjerrig på Cecilie, kan du finne henne på Facebook!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply