Sunn mat

Sunt sjokoladepålegg

Sjokoladepålegg var noe jeg bare fikk helt unntaksvis som liten. Og dette har jeg overført på mine barn – sjokoladepålegg var noe som hørte ferien til, ikke hverdagen. Men om jeg hadde visst om dette sunne sjokopålegget den gang, så ville pipa fått en annen lyd!

For her skal jeg fortelle deg hvordan du kan svosje sammen ditt helt egne sjokoladepålegg.

Hvorfor skal vi lage vårt eget sjokoladepålegg?

Fordi det er sunt! Protein fra kikertene, antioksidanter fra kakaoen, kalium fra bananen og fiber fra både kikerter og kakao er stikkord. Du får altså et mettende og sunt pålegg med flust av plantenes godsaker.

Fordi det er rimelig! Spesielt sammenliknet med kjøpevarianter. De fleste av disse ingrediensene har du antakelig allerede i skap og skuffer, og det er et supert sted å bruke opp de overmodne bananene.

Fordi det smaker herlig! Og det er viktig. For det hjelper ikke om maten er sunn, om den ikke er god. Jeg spiser i alle fall ikke mat på sisu. Det skal nytes!

Slik lager du sunt sjokoladepålegg

Ha følgende ingredienser i en food processor med kniv:

  • 1 moden banan
  • 100 g kikerter (hermetiske, avrent – spar vannet og lag majones!)
  • 2 ss vann
  • 1 ss kakao
  • 1 ss (daddel)sirup eller honning
  • 2 ss tahini (eller nøttesmør)

Svosj det hele sammen til du har et jevnt pålegg.

Oppbevar sjokoladepålegget i tett boks i kjøleskapet. Det hoder i en snau uke – men blir gjerne spist opp lenge før det!

Dette kan du bruke på skiven, over iskrem eller nice cream, som dipp til frukt og bær eller også som smakstilsetning til smoothie eller grøt.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply